Festival de Paques - Aix

Festival de Pâques in Aix volledig online

Normaal gesproken is het Festival de Pâques in Aix-en-Provence zo’n beetje dé opening van het festivalseizoen in de Provence. Sinds 2013 komen jaarlijks zo’n 900 muzikanten uit de hele wereld naar Aix voor dit klassieke muziekfestival. Vorig jaar kon het niet doorgaan vanwege de corona-crisis, dit jaar had men er nog even op gehoopt dat het normaal zou kunnen verlopen maar vergeefs.


Haal de muziek uit Aix-en-Provence in huis


Vorige week is besloten om het festival wél door te laten gaan maar volledig online én gratis toegankelijk. Een moedige stap om toch de continuïteit te bewaren en het publiek te blijven binden. Dat gebeurt nu met een live-streaming van de concerten tussen 27 maart en 11 april via de Inlivewith, een nieuwe manier om online evenementen bij te wonen.

Het is de eerste keer dat een groot Frans klassieke muziek-festival zo zal worden uitgezonden. De wat aangepaste programmering zal 9 maart om 19.00 uur bekend worden gemaakt door artistiek directeur Renaud Capuçon tijdens een concert van Nicholas Angelich and Edgar Moreau dat op het Youtube kanaal van het festival wordt uitgezonden.


Voor liefhebbers van klassieke muziek én de Provence dus een unieke manier om toch een beetje plaatst te nemen in het Grand Théâtre de Provence of het Théâtre du Jeu de Paume want hier vinden vooral de concerten plaats. Wellicht zal ook, net als voorgaande jaren, in de straten van Aix-en-Provence af en toe worden opgetreden maar dat zal helemaal afhankelijk zijn van de dan geldende maatregelen m.b.t. corona. Ga even terug naar 2019 om daar wat van mee te krijgen. Zo leuk…

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Les Joutes – Sanary-sur-Mer

Iedere zomer barst het langs de Zuid Franse Côte en Provence van de zomeractiviteiten vol van lokale tradities. Mijn lieve Franse collega Mathilde vertelde mij laatst over haar fijne herinneringen

Verder lezen
Ontdek

Onze partners