Festival International de Piano

Al ruim veertig jaar verwelkomt La Roque d’Anthéron in de Luberon bezoekers van over de hele wereld voor het inmiddels wereldberoemde internationale pianofestival. Ook dit jaar weer, van 20 juli t/m 20 augustus op en rond Château de Florans, een unieke omgeving waar je onder de platanen kunt genieten van de muziek. Een múst voor iedere liefhebber van klassieke pianomuziek. Het programma biedt elk jaar een scala aan stijlen van klassiek tot hedendaags, uitgevoerd door gerenommeerde internationale musici.

Geschiedenis van het festival

Het begon eigenlijk in1948 toen ene Paul Onoratini een groot terrein in de Luberon huurde met enkele gebouwen die dateerden uit 1598, lange tijd eigendom van de adellijke familie Florans. De laatste markiezin had het geheel in 1937 verlaten. (Lees hier meer over de geschiedenis van Château de Florans).

Na verschillende renovaties creëerde hij er een medisch centrum en uiteindelijk kocht hij het geheel en de Clinique du Château de Florans is tot de dag van vandaag in bedrijf. Gepassioneerd door muziek stichtten Onoratini en zijn zoon Bernard in 1971 een muziekfestival in de nabijgelegen Cisterciënzerabdij: Musique à Silvacane. Dat bracht de familie Onoratini in contact met René Martin, die al langer rondliep met het idee om een muziekfestival in de buurt van Aix-en-Provence te organiseren.

Dat idee kreeg nu vleugels en in 1981 startte het eerste festival in Château de Florans met een bescheiden programma van twaalf concerten. Maar wel met direct 9.000 toeschouwers…  In de daaropvolgende jaren werd het podium uitgebreid, het aantal zitplaatsen vergroot en werd het festival aangevuld met terrasjes en shops. Nu duurt het populaire Festival International de Piano bijna een volle maand.


Tickets bestellen

Ga voor het volledige programma en tickets naar de website Festival International de Piano La Roque d’Anthéron

Credits: Foto’s zijn beschikbaar gesteld door het Festival (@Christophe Grémiot). Dit artikel is een bewerking van een artikel van Carolyne Kauser-Abbott dat eerder verscheen op haar website Perfectly Provence.

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Ontdek

Onze partners