Fete de la musique

Fête de la Musique in de Provence

Frankrijk heropent en lijkt dat morgen weer groots te vieren met het Fête de la Musique. Het jaarlijkse festijn waarmee de zomer muzikaal wordt ingeluid in heel het land en natuurlijk ook in de Provence. Zo’n feestje kost wat voorbereiding en het is daarom extra knap dat in veel plaatsen in korte tijd een programma is opgetuigd. Niet overal en waar het wordt gevierd zijn het allemaal relatief kleinschalige concerten voor de cafés en in de straten. Maar dat zijn ook de leukste.

Het zijn er teveel om hier allemaal te noemen. Voor een aantal departementen is het aantal deelnemende plaatsen zelfs aanzienlijk. Ga daarvoor naar de volgende websites:

Ook in de Vaucluse, de Drôme en de Alpes-de-Haute-Provence wordt morgen muziek gemaakt!

Wij vonden op Youtube een aardige toelichting op het fenomeen Fête de la Musique. Om ook weer een beetje in de stemming te komen…

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Albert Marquet, Porquerolles, la jetée, 1939

Dromen van de Méditerranée

In het Singer Laren Museum t/m 7 januari Goed nieuws voor liefhebbers van schilderkunst én Zuid-Frankrijk die weer even alleen kunnen dromen van een volgende trip naar de Middellandse Zee:

Verder lezen
Marec in de Provence

Marec in de Provence

‘Marec, wie is dat?’ horen we Nederlandse lezers al denken. Welnu, Marec is naast Kamagurka, die wat meer bekendheid boven de rivieren heeft, misschien wel de bekendste cartoonist van België.

Verder lezen
Ontdek

Onze partners