Fête de la Transhumance in de Drôme

Wie zijn de mannen en vrouwen die tijdens de zomer op de weiden wonen en werken met de kuddes? Dit weekend kun je in de Drôme zowel de herders als hun kuddes ontmoeten. Tijdens la Fête de la Transhumance kun je 18 en 19 juni genieten van dit jaarlijkse ritueel én een hoop leren over deze bijzondere trek.


Richting de bergweiden

Tijdens het Fête de la Transhumance 2022 leer je over de trek van de kuddes van de vlaktes van de Provence en de Middellandse Zeekust naar de bergweiden. Dit is een duizend jaar oude traditie die nog altijd belangrijk is voor de kuddes in dit deel van Frankrijk. In het geval van dit festival in de Drôme gaat het om de kuddes van het Pays Diois die begeleid worden naar de bergweiden van de Vercors.


Het festival

Wat staat er op het programma in Die en Col de Rousset in de Drôme dit weekend? Een weekend vol festiviteiten om het Pays Diois en de groene bergweiden van de Vercors te ontdekken! Voorstellingen, ontmoetingen, concerten, tentoonstellingen, wandelingen, proeverijen en een zomermarkt! Het hele programma vind je hier.

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

La nuit Européene des Musées

Elk jaar openen musea hun deuren voor een bijzondere avond vol ontdekkingen. Op zaterdag 13 mei zal de Europese museumnacht weer aanleiding zijn voor een nachtelijke wandeling door de musea

Verder lezen
Ontdek

Onze partners