Genieten tussen Montélimar en Marseille: deel 1

Vakantiekriebels, iedereen begint ze weer te krijgen. Heb jij stiekem al bedacht waar jij dit jaar onder de Zuid-Franse zon wil zitten? Côte & Provence helpt een handje en verzamelde bij locals de leukste vakantietips voor de Drôme Provençale, de Vaucluse en de Bouches-du-Rhône. On y va!


Drôme Provençale

De Drôme Provençale is door velen geliefd en kent natuurlijk veel pareltjes die welbekend zijn. Van het kasteel van Grignan tot gieren spotten in Rémuzat en de pittoreske dorpjes Le Poët-Laval en Mirmande, het zijn geliefde plekken. Maar voor wie bekend is in de regio en al vaker noga in Montélimar heeft gegeten, hebben we wat verfrissende tips op een rijtje gezet. 


Cultuur snuiven

Voor wie reeds bekend is met het prachtige Le Poët-Laval, is een bezoekje aan Le Poët-Célard van harte aan te bevelen. In dit kleine heuveldorpje is met name het kasteel bekend, het terras heeft een geweldig uitzicht. Neem je graag wat mee naar huis als aandenken aan een mooie vakantie? Op 22 en 23 mei vindt in Dieulefit de Marché des Potiers plaats. En wie wat later in de zomer in de Drôme Provençale te vinden is, kan op 15 augustus het Fête Médiévale in Bourdeaux meemaken. Optochten, muziek en een prachtig lichtspel ‘s avonds. Vanaf Place la Courtine bovenin het dorp heb je een prachtig uitzicht over de omgeving. 


Natuurschoon

In de Drôme kun je er bijna niet omheen: de rivier de Drôme die grofweg van Die via Crest naar Livron loopt waar hij in de Rhône uitmondt. Het is prachtige rivier met veel plekjes om te zonnen, zwemmen en spelen. Je kunt ook kanoën op de Drôme. Een heerlijke verkoeling als het erg warm is. Een andere aanrader is waterval La Druise, deze indrukwekkende chute is zeventig meter hoog en de wandeling over het ezelspaadje er naartoe is het dan ook waard. Alles leren over lavendel doe je bij L’Essentiel de Lavande in het dorp La Bégude-de-Mazenc, waar je niet alleen de lavendelvelden bezoekt, maar ook dingen leert in het bezoekerscentrum.


Culinair genieten

Als je van geitenkaas houdt dan moet je de Picodon geproefd hebben. De eerste Picodon-kaas werd in de Drôme gemaakt in het piepkleine dorpje Les Tonils. Een aantal geitenboerderijen hebben rondleidingen met proeverij, délicieux! Ook een tip is het Fête du Picodon in Saoû op de derde zaterdag in juli. 

Logeertip: La Ferme de Pauroux in Mornans, pauroux.com.Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Les Joutes – Sanary-sur-Mer

Iedere zomer barst het langs de Zuid Franse Côte en Provence van de zomeractiviteiten vol van lokale tradities. Mijn lieve Franse collega Mathilde vertelde mij laatst over haar fijne herinneringen

Verder lezen
Ontdek

Onze partners