Genieten tussen Montélimar en Marseille: deel 2

Vakantiekriebels, iedereen begint ze weer te krijgen. Heb jij stiekem al bedacht waar jij dit jaar onder de Zuid-Franse zon wil zitten? Côte & Provence helpt een handje en verzamelde bij locals de leukste vakantietips voor de Drôme Provençale, de Vaucluse en de Bouches-du-Rhône. On y va!


Vaucluse

De Vaucluse is natuurlijk ontzettend geliefd door de prachtige wijnen die uit deze streek komen, maar ook gezellige steden zoals Avignon waar je jaarlijks van het beroemde Festival d’Avignon kunt genieten en het pittoreske Nyons met de romaanse brug staan bij velen in het geheugen gegrift. Hopelijk weten we met de volgende tips toch nog te verrassen. 


Lavendel en waterpret

Ook in de Vaucluse kun je niet om de lokale Middeleeuwen-manie heen. Een aanrader is het Fête de la Véraison in Châteauneuf-du-Pape op 6 augustus. Zin om je onder te dompelen in de wereld van de lavendel? Zorg er dan voor dat je op 15 augustus in Sault bent, want daar wordt het Fête de la Lavande gevierd. Overigens moet je voor de bloeiende lavendelvelden vaak net iets vroeger zijn, midden juli. Een verrassend festijn is de Marché Flottant die ieder jaar op de eerste zondag van augustus plaatsvindt in l’Isle-sur-la-Sorgue, een markt die volledig op het water plaatsvindt.


Actief in de natuur

Wie de omgeving van de Dentelles de Montmirail nog niet uitgekamd heeft, staat nog veel goeds te wachten. Dit kleine gebergte naast de Ventoux herbergt niet alleen verschillende wijndomeinen, maar ook pittoreske dorpjes en adembenemende vergezichten. De Gorges de la Nesque, dichtbij Monieux, zijn de twee grootste gorges van Frankrijk. Sla ook de indrukwekkende Rocher du Cire niet over.


Drank en spijzen

In Carpentras vind je Mercy, verkozen tot de beste kaaswinkel van Frankrijk. En wie in Châteauneuf-du-Pape is, moet absoluut langs Distillerie Blachère waar het Elixir du Mont Ventoux wordt gemaakt. Ook maken ze heerlijke dorstlessende typisch Franse siropen zonder alcohol, voor ieder wat wils dus.Logeertip: Les Oliviers du Taulisson in Beaumont-du-Ventoux, lesoliviersdutaulisson.weebly.com.

Les Oliviers de Taulisson

Logeertip: Côté Cour in Rasteau, rasteau-cote-cour.fr.

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Ontdek

Onze partners