Genieten tussen Montélimar en Marseille: deel 3

Vakantiekriebels, iedereen begint ze weer te krijgen. Heb jij stiekem al bedacht waar jij dit jaar onder de Zuid-Franse zon wil zitten? Côte & Provence helpt een handje en verzamelde bij locals de leukste vakantietips voor de Drôme Provençale, de Vaucluse en de Bouches-du-Rhône. On y va!


Bouches-du-Rhône

Wie verder afzakt richting het zuiden ziet de Provence in het departement Bouches-du-Rhône langzaam overgaan in kustlandschap. Op en top Provence vlakbij de bijzondere natuur van de Camargues en de bedrijvigheid van het nabijgelegen Marseille, hier valt altijd weer wat nieuws te beleven! 


Kunst en traditie

Het mag geen verrassing heten dat de Carrières de Lumières in Les Baux-de-Provence tussen deze vakantietips staat. In deze oude steengroeve word je getrakteerd op projecties van de grootste kunstenaars, dit jaar van Cézanne en Kandinsky. Profiteer van de Alpilles en bezoek Saint-Rémy-de-Provence. Dit Provençaalse dorp is geliefd door kunstenaars en heeft een charmant dorpshart. Op Pinkstermaandag wordt hier het Fête de la Transhumance gevierd, een bijzondere Provençaalse traditie die vroeger de trek van de schapenkuddes naar de bergweiden inluidde. Wie nog tijd over heeft bezoekt het klooster Saint-Paul de Mausole, het verpleeghuis waar Vincent van Gogh verbleef en waar hij enkele van zijn grootste werken heeft gemaakt.


Natuur 

We blijven in de Alpilles waar de menselijke hand en de natuur samenkomen in de citadel van Les Baux-de-Provence. In deze bijzondere citadel, gebouwd op een grote rotsformatie, vind je niet alleen de overblijfselen van het oude chateau, maar ook het authentieke dorp zelf. Op zoek naar verkoeling? Kies dan voor een dagje zwemmen en wandelen bij de calanques van Marseille. Trek goede schoenen aan en vertrek vroeg, dan ben je in sommige van deze azuurblauwe kreken helemaal alleen. Check altijd of de calanques toegankelijk zijn, soms is dit door brandgevaar ‘s zomers niet het geval.


Culinair 

Bouillabaisse is een klassieker, maar zeker niet ouderwets. Marseille is natuurlijk de bakermat van deze traditionele vissoep, maar houd je ogen open want steeds meer jonge chefs zetten de bouillabaisse weer op de kaart. Soms voorzien van een eigen signatuur, maar altijd typisch Marseillais, heerlijk! 

Logeertip: Sous les Platanes in Châteaurenard, souslesplatanesbb.com.

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Ontdek

Onze partners