Heropening Franse terrassen en musea midden mei

Ook in Frankrijk worden er niet langer voorzichtige uitspraken gedaan over de heropening van de horeca en culturele plekken. De Franse woordvoerder Gabriel Attal maakte enkele dagen geleden bekend dat de Franse terrassen en musea medio mei weer open mogen gaan. Uiteraard onder bepaalde voorwaarden en alleen waar mogelijk, maar een openingsdatum is in zicht. Reden voor een feestje, santé!


Nederlanders in Zuid-Frankrijk

Natuurlijk is het nog geen vrijbrief voor alle liefhebbers van de Zuid-Franse zon om naar ‘t zuiden te vertrekken. Ook als je maar wat graag vanuit Nederland afreist naar een eigen huis of favoriete vakantiewoning. Wanneer de reisrestricties worden versoepeld (of zelfs opgeheven) zal eind april duidelijk worden als Macron zich wederom tot het Franse volk richt. Maar voor wie al aanwezig is in Zuid-Frankrijk is het natuurlijk goed nieuws. Met dit heerlijke lenteweer snakken velen naar die stoel op dat heerlijke terras, nog even volhouden dus.


Heropening 100% zeker?

Ondanks de onzekerheid die de verschillende covid-varianten teweeg hebben gebracht, is er op donderdagavond 15 april in het Elysée een vergadering gehouden waar dit alles beslist is. Uiteraard met het oog op de daling die wel moet aanhouden, willen de versoepelingen ook daadwerkelijk doorgevoerd worden. En wat houdt dit nu precies in? De heropening van de terrassen en enkele culturele podia half mei. En wat het onderwijs betreft: de kleuter- en basisscholen zullen op 26 april weer open kunnen, terwijl de middelbare scholen en hogescholen op 3 mei weer open zullen gaan. Enfin, houd coteprovence.nl in de gaten voor de laatste updates.

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Ontdek

Onze partners