Jazz à Porquerolles – 9 t/m 12 juli

Eén keer per jaar wordt de rust op het eiland Porquerolles een dag of vier doorbroken tijdens Jazz à Porquerolles. Dan regeert de jazz het eiland voor de kust van Hyères. Nu is het eiland al een bezoek waard, en ja, ook vanwege de relatieve rust, maar dit festival maakt het wel tot een een tamelijk unieke ervaring voor wie jazz in het bijzonder wel kan waarderen.


Voor de 22e keer wordt dit festival deze zomer georganiseerd en altijd is er een interessante programmering. Het is een geliefde festival natuurlijk. Geen jazz-muzikant die z’n neus ophaalt om een avondje te komen spelen op zo’n prachtig eilandje in Zuid-Frankrijk. En dat geldt ook voor het publiek dat jaarlijks in grotere aantallen de boot neemt vanaf vanaf Le Tour Fondue op het schiereiland Giens even ten zuiden van Hyères. Inschepen voor een lekkere dagje jazz op het eiland en een concert in de avonduren op het Fort Saint-Agathe even buiten het haventje. En vanzelfsprekend begint het feest al aan boord en ook op het eiland wordt op diverse locaties gespeeld door iets mindere goden.

Vier dagen lang is het licht maar prettig onrustig op het eiland. Kom hieronder alvast een beetje in de stemming. Kaarten voor de jazz concerten ‘s avonds bestel je hier online. Daar vind je ook informatie over de speciale dienstregeling voor de veerboot tussen Giens en Porquerolles.

Credit foto’s: Hyères Office de Tourisme

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Ontdek

Onze partners