Kerst aan de Côte, wat valt er te beleven?


Elk jaar wordt er rondom kerst een heleboel georganiseerd aan de Côte d’Azur. Van kerstmarkten, braderieën, speciale kermissen en levende kerststallen tot andere evenementen en vuurwerkshows. Dit jaar loopt alles even anders en is er, begrijpelijk, veel geannuleerd. In Antibes is er het een en ander vervallen, maar toch is er nog een hoop te beleven. Côte & Provence geeft je een overzicht van de activiteiten in deze gezellige kuststad.


Kerst zonder attest

De crise sanitaire heeft natuurlijk gezorgd voor veel afzeggingen in de Alpes-Maritimes, maar in Antibes houden ze het hoofd koel. Nu de Fransen overdag weer vrij mogen bewegen zonder een attestation op zak, heeft de gemeente besloten om de feestelijke programmering aan te houden. Van boerderijdieren tot een optocht met reusachtige opgezette dieren, de aankomst van de kerstman op waterski’s, een kerstdorp én een groot reuzenrad: tot en met zondag 3 januari valt er in Antibes genoeg te beleven.


Lichtshows

Op en bij de beroemde Remparts van Antibes vind je het village de Noël waar jong en oud de ogen uit kan kijken bij het reuzenrad. Maar een echte verrassing zijn de verschillende lichtshows op het Place des Martyrs-de-la-Résistance. Elke twintig minuten zie je hier de lichtgevende en muzikale fonteinen die dit jaar helemaal nieuw zijn. Op het Place Nationale vind je de traditionele draaimolens waar de magie van Kerstmis misschien wel het best tot zijn recht komt.
Ook voor lekkerbekken

Gelukkig komt ook de inwendige mens aan zijn of haar trekken, want Kerstmis gaat natuurlijk niet alleen over lichten en cadeautjes. Het is ook een tijd om samen te komen. Op Place De-Gaulle kun je samen genieten van de verschillende standjes waar je kunt genieten van hapjes en andere lekkernijen.Geen tijd voor een hele dag uit? Schrijf dan alleen 23 december in je agenda. Om 10:30 komt de Kerstman dan namelijk aan… op waterski’s! In de baai van Juan-les-Pins zal de kerstman dan sportief arriveren.

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Ontdek

Onze partners