La Fête Romaine in Orange

Een keer per jaar wordt in het Romeinse Theater van Orange, al jaren pronkend op de UNESCO werelderfgoedlijst, in herinnering gebracht dat het toch vooral de Romeinen waren die dat monument er bouwden. A.s. weekend, 12 en 13 september tijdens La Fête Romaine, wordt dat weer gevierd.
Een brok ‘infotainment’ voor liefhebbers van de levende geschiedenis: theater, demonstraties, workshops voor jong en oud en natuurlijk de ontmoetingen met zo’n 100 re-enactors staan ​​op het programma. Zaterdagavond wordt de film ‘Gladiator’ vertoond. Ga voor meer informatie en tickets naar de website.

Het antieke theater is natuurlijk op ieder moment een bezoek waard, en is daarvoor het hele jaar geopend. Binnenkort, tijdens de Journées du Patrimoine (zondag 20 september), is de toegang gratis.
Maar noteer het ook even voor wanneer je volgend jaar weer in de Provence bent: elk jaar vinden hier de Chorégies d’Orange plaats, het oudste festival in Frankrijk dat sinds 1869 wordt georganiseerd. Altijd een uniek programma, een mix van opera, muziek en theater, met vaak grote internationale namen. Los van de voorstelling zelf: een nooit meer te vergeten avondje uit in Zuid-Frankrijk is gegarandeerd.

Een korte rondleiding…

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Ontdek

Onze partners