La Nuit Romantique 2021

La Nuit Romantique – 26 juni

Elk jaar op eerste de zaterdag van de zomer worden Les Plus Beaux Villages de la France nog mooier tijdens La Nuit Romantique. Met licht, muziek en animaties wordt het bijzondere karakter van het dorp nog meer versterkt. Ook dit jaar zal La Nuit Romantique worden georganiseerd in de mooiste dorpjes van Frankrijk en ook in de Provence. Zaterdag 26 juni is er een extra reden dus om twee daarvan te bezoeken.


Tourtour (Var)

Een bezoek aan ‘le village dans le ciel de Provence’ zal zaterdagavond nog romantischer zijn. In de met bloemen versierde steegjes zal vanaf 20.00 uur muziek ten gehore worden gebracht en de meeste restaurants zullen je ook in een extra romantische sfeer ontvangen voor een diner voor twee of meer.


Grimaud (Var)

Grimaud in het meer maritieme deel van de Var, vlakbij Saint-Tropez, pakt de hele dag uit voor La Nuit Romantique:

‘s Morgens kun je al mee met de Petit Train des Vignes voor een bezoek aan de domaines Barbeyrolles en Bertaud Belieu alwaar een uitgebreide proeverij wordt aangeboden. Lunchen doe je dan in romantische sferen op de Place deï Barri bij een van de dorpsrestaurants. ‘s Avonds worden er rozen uitgedeeld en kun je op diezelfde Place deï Barri deelnemen aan een wijnproeverij (vanaf 18.30 uur) alvorens aan tafel te gaan en vanaf 21 uur te genieten van een klassiek pianoconcert op het dakterras van het Office de Tourisme, met een panoramisch uitzicht als decor.

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Ontdek

Onze partners