Les Chorégies d’Orange 2022

Ook dit jaar vind het Chorégies Opera Festival weer plaats in Orange, jaarlijks sinds 1902, dus dit jaar voor de 120ste keer! Een mijlpaal die gevierd wordt met een geweldige line-up die de komende maanden van Orange het epicentrum van de opera maakt. C&P’s Naomi geeft je een overzicht van wat er de komende tijd zoal op het programma staat.


Pop the Opera, met medewerking van scholieren

De eerste voorstelling is Pop the Opera op 30 april. Deze productie is een combinatie van operakoren en de beste pop- en filmmuziek, met de medewerking van middelbare scholieren uit de gehele regio Provence-Alpes-Côte d’Azur. Het optreden zal plaatsvinden in het auditorium Jean Moulin in de Vaucluse, tickets zijn hier te bestellen.


Voorstellingen in het Théâtre Antique van Orange

In juni zal het Musiques en Fêtes plaatsvinden in het Theatre Antique, een ware familie van artiesten uit uiteenlopende landen zal zorgen voor een voorstelling met de beroemdste aria’s, dans, muzikale comedies, chansons en traditionele muziek. Een warme avond die u zal herinneren aan ‘joie de vivre’ en het plezier van het samenzijn.  Kaartjes kunnen worden gereserveerd worden vóór 27 mei, en de precieze datum van de voorstelling wordt bekendgemaakt op 13 juni. De voorstelling zal op 3 juni live worden uitgezonden op France 3.


In juli

Op 7 juli een concert van l’Orchestre Philharmonique de Radio France onder leiding van Myung-Whun Chung, de voormalige muzikale directeur die zijn retour maakt, bijgestaan door de fantastische, fijngevoelige pianist Nicolas Angelich. Op 8 juli de komische opera l’Elisir d’amore, van de componist Gaetano Donizetti, onder muzikale leiding van Giacomo Sagripanti. Op 14 juli de Missa Solemnis van Beethoven, beschouwd als één van zijn meesterwerken, onder muzikale leiding van John Nelson, met de sopraan Patricia Petibon, de mezzosopraan Marie-Nicole Lemieux, de tenor Cyrille Dubois en de bas Nicolas Cou. Op 18 juli is er de balletvoorstelling Giselle, onder leiding van Kader Belarbi. Belarbi put uit de muzikale bronnen van Adolphe Adam, neemt de geschiedenis van Giselle over en herschrijft haar in zijn eigen woorden, met respect voor de traditie.  Op 20 juli is er een Italiaanse Avond, oftewel Nuit Italienne met het orkest en het koor van het fameuze Teatro alla Scala in Milaan, onder leiding van Riccardo Chailly. Op 30 juli het ciné-concert waarbij de film City Lights van Charlie Chaplin wordt begeleidt door een live orkest, dat de volledige, originele bladmuziek van de film zal uitvoeren.


In augustus

Op 5 augustus voert het Philharmonisch Orkest van Nice de Symphonie du Nouveau Monde van Dvorak uit, onder leiding van de jonge dirigent Lionel Bringuier, en in de tweede helft het Concerto pour violoncelle n°1 de Camille Saint-Saëns, met als solist Edgar Moreau (27), die zijn reputatie van groot musicus al bewezen heeft. Op 6 augustus zal hetzelfde orkest haar bijdrage leveren aan La Gioconda van Amilcare Ponchielli, een opera in 4 akten, onder leiding van Daniele Callegari. Last but not least, op 16 juli de Récital Scène émergente, waarin Chorégies opkomend talent de kans geeft om in de spotlights te staan. Met sopraan Angélique Boudeville, mezzo-sopraan Lucie Peyramaure, tenor Saby Ratia en pianist Kira Parfeevets.
Voor het volledige programma van Chorégies 2022 kijk je hier.

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Les Joutes – Sanary-sur-Mer

Iedere zomer barst het langs de Zuid Franse Côte en Provence van de zomeractiviteiten vol van lokale tradities. Mijn lieve Franse collega Mathilde vertelde mij laatst over haar fijne herinneringen

Verder lezen
Ontdek

Onze partners