Echappées belles avignon

Les Echappées Belles en Provence

Al jarenlang een succesformule op de Franse televisie: Échappées Belles. Een programma waarin je telkens weer een een stad of streek ontdekt, een ongerept land doorkruist of een uitstapje maakt buiten de gebaande paden. En zeker in deze rare tijden is zo’n reisprogramma een welkome hap zuurstof voor iedereen die nog even aan huis gekluisterd is.

A.s. zaterdag gaat een nieuwe serie afleveringen van start op TV5 Monde en de fans van de Provence vallen direct met hun neus in de boter. Noteer maar alvast voor de eerste helft van maart: twee keer anderhalf uur Provence op televisie.

Frans maar ondertiteld.

Un Week-end à Avignon – zaterdag 6 maart om 18.39 uur

Welkom in Avignon. Gedurende zeventig jaar, in de Middeleeuwen, waren de pausen in deze stad gevestigd. In deze periode werden vele godsdienstige monumenten gebouwd, zoals het Palais des Papes, UNECSO-werelderfgoed. Sinds 1947 is de stad natuurlijk ook bekend om het Festival d’Avignon.

Voor wie niet kan wachten en het Frans goed beheerst…


La Provence Gourmande, maandag 15 maart om 21.00 uur

De Provence voor lekkerbekken. Onder de zuidelijke zon en bij het gezang van de krekels maken de bewoners van de Provence heerlijke gerechten klaar, die hun legendarische gevoel voor gezelligheid weerspiegelen. Van de Gorges du Verdon tot Marseille ontmoet Sophie oorspronkelijke en nieuwe bewoners van de Provence, die besloten hebben deze unieke streek onder de aandacht te brengen.

Voor wie niet kan wachten op de Nederlandse ondertiteling van Les Échappées Belles – La Provence gourmande…

Ga voor uitgebreide informatie over de programmering van TV5 Monde naar de website

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Les Joutes – Sanary-sur-Mer

Iedere zomer barst het langs de Zuid Franse Côte en Provence van de zomeractiviteiten vol van lokale tradities. Mijn lieve Franse collega Mathilde vertelde mij laatst over haar fijne herinneringen

Verder lezen
Ontdek

Onze partners