Les Musicales dans les Vignes: super muziek én wijn

Save the date! Van 9 juni tot 18 september 2022 vindt alweer de 10e editie van het festival Les Musicales dans les Vignes plaats op de meest prestigieuze wijndomeinen van de Provence.


Een festival waar muziek en wijn samenkomen

Dit festival werd in 2013 opgezet door Marie-Jeanne Chauvin, een groot liefhebster van muziek én wijn. Wat begon met een paar concerten, is sindsdien uitgegroeid tot een van de belangrijkste muzikale evenementen van de Provençaalse zomer. Tijdens Les Musicales dans les Vignes openen gerenommeerde wijndomeinen, waarvan de meeste zijn aangesloten bij la Route des Vins de Provence, in de zomer s ’avonds hun deuren voor publiek. Hier kun je genieten van een heerlijke dégustation waarbij de wijnboeren je vol passie hun wijnen laten proeven, dit alles natuurlijk vergezeld van heerlijke hapjes. De avond wordt vervolgens voortgezet op de magnifieke locatie midden in de vignes met een concert waarbij diverse soorten muziek, zoals jazz, gospel, blues, klassiek of wereldmuziek aan bod komen.


Les Musicales dans les Vignes 2022

Anno 2022 nemen er zo’n 40 domeinen deel aan dit inmiddels razend populaire festival dat jaarlijks meer dan tienduizend bezoekers trekt. Voor deze 10e editie van Les Musicales staan er 68 concertavonden gepland op de diverse wijndomeinen van Nice, het zuiden van de Luberon, de Bouches-du-Rhône en de Var. Uiteraard zijn ook de grote namen uit zowel de Franse als de internationale muziekwereld dit jaar weer vertegenwoordigd en is het programma heel gevarieerd. Zo kun je bijvoorbeeld luisteren naar jazz, Spaanse gitaar, gospel, Argentijnse tango, flamenco en zal ook klassieke muziek niet ontbreken. Kortom, een avond die garant staat voor heerlijk drinken, eten en genieten van muziek in een unieke setting zoals alleen de Provence die kent. Mocht je deze zomer in het zuiden zijn en een avond een van deze concerten in de open lucht bij willen wonen, kun je voor de lijst met deelnemende domeinen en reserveringen even kijken op de website lesmusicalesdanslesvignes.blogspot.com.

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Ontdek

Onze partners