Rencontres d'Arles

Les Rencontres d’Arles 2021

Deze zomer is Arles weer de hoofdstad van de fotografie in Zuid-Frankrijk, misschien wel die van Europa. Want vanaf zondag 4 juli opent weer het jaarlijkse fotografiefestival Les Rencontres de la Photographie. Onder fotografen wel bekend als Les Recontres d’Arles. De Bijeenkomsten in Arles. Daar ben je bij.


Toonaangevend in de fotografie

Het festival werd voor de eerste keer in 1970 georganiseerd door lokale fotograaf Lucien Clergue, schrijver Michel Tournier en historicus Jean-Maurice Rouquette. Fotografie was als kunstvorm nog teveel een onderschoven kindje en dat moest veranderen. De Rencontres d’Arles zijn inmiddels uitgegroeid tot een toonaangevend festival dat in 2019 meer dan 145.000 bezoekers trok. Meer dan veertig tentoonstellingen worden georganiseerd op verschillende locaties in en rondom de stad. Van kapellen en kloosters uit de 12e eeuw tot industriële gebouwen van iets recentere eeuwen tot moderne locaties. Met name in de openingsweek bruist Arles aan alle kanten en worden er ‘s avonds ook concerten en voorstellingen gegeven, o.a in het Antieke Theater van de stad.Vastleggen van een veranderende wereld

Fotografie is volop in beweging en dat laat het festival nu al ruim 50 jaar zien. Het is een kweekvijver voor nieuw talent die de ontwikkelingen in het vak maken. Het programma wordt jaarlijks samengesteld door fotografen en curatoren met verschillende achtergronden. En elk jaar wordt zo een veranderende wereld getoond die fotografen uit de hele wereld telkens weer op een nieuwe manier vastleggen.


Ga voor alle informatie over het programma van Les Rencontres d’Arles naar de website. Er is ook een handige App ‘Les Rencontres d’Arles’ voor mobiel gebruik.

Kijk voor een indruk van les Rencontres naar de video over de 2019 versie


Credits beeld: Les Rencontres de la Photographie, Julio Perestrelo, Juliette Larocheette

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Ontdek

Onze partners