Les Soirées Estivales – 27 juni-20 september

Veel grote festivals in onze regio zijn afgelast of gaan later van start. Maar je hoeft je geen moment te vervelen ‘s avonds want de meer kleinschalige optredens gaan grotendeels gewoon door. Het departement Alpes-Maritimes promoot deze zomer voor de 25e keer ‘Les Soirées Estivales’:

Meer dan 400 gratis optredens staan op de website. Jazz, klassiek, pop, maar ook toneel en cabaret voor wie zich niet terug laat schrikken door een avondje frans. Van Mandelieu tot Menton en van Nice tot diep in het achterland, er is een hele zomer lang genoeg aanleiding om erop uit te gaan voor een bijzondere avond.

Op de website staan alle optredens netjes gerangschikt per week / plaats. We pikken er een paar uit als voorbeeld van wat de hele zomer zoal geboden wordt:

Esti-Valse –  Een kleinschalig muziek-evenement in Levens waar de ‘bals musettes de Paris’ uit de jaren ’30 en ’40 herleven in dit prachtige dorpje achter Nice. Deze week al op 1, 2 en 3 juli, elke avond vanaf 21.00 uur

Orchestre Cannes – Voor wie van klassieke muziek houdt kan een aantal avonden deze zomer terecht in Tourettes-Levens, ook net achter Nice. A.s. zaterdag al 21.00 uur, maar ook later deze zomer zijn ze er.

Swing & Basta – Onvervalst swingende jazz in Puget-Théniers, nog wat verder weg de bergen in. Vier avonden vanaf 8 juli om 21.00 uur.

Enfin, we kunnen nog even doorgaan. Maar ga zelf eens kijken, zeker als je deze zomer in de Alpes-Maritimes bent:

Les Soirées Estivales

 

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Albert Marquet, Porquerolles, la jetée, 1939

Dromen van de Méditerranée

In het Singer Laren Museum t/m 7 januari Goed nieuws voor liefhebbers van schilderkunst én Zuid-Frankrijk die weer even alleen kunnen dromen van een volgende trip naar de Middellandse Zee:

Verder lezen
Marec in de Provence

Marec in de Provence

‘Marec, wie is dat?’ horen we Nederlandse lezers al denken. Welnu, Marec is naast Kamagurka, die wat meer bekendheid boven de rivieren heeft, misschien wel de bekendste cartoonist van België.

Verder lezen
Ontdek

Onze partners