Les Voiles de Saint-Tropez 2020

Spannend of de ‘Voiles’ dit jaar echt door zullen gaan. Anke Buurma, fotografe, gaat er al jarenlang elk jaar heen en wacht volgende week in spanning, ergens achter de Frans/Italiaanse grens bij Ventimiglia, af of ze weer mag komen genieten en nieuwe plaatjes kan gaan schieten. Ze volgt het evenement op de voet en schreef ons deze week het volgende:


‘Het is bijna zover. Vandaag nog 9 dagen en dan start de 22 e editie van de Voiles de Saint-Tropez. En dan is er dit jaar ook nog de lancering van een nieuwe formule. Dit jaar is ‘de Voiles…’ verlengd en zal hij geen een maar twee weken duren. Dit jaar zullen er tussen 26 september en 3 oktober ongeveer 250 klassieke en moderne zeilschepen zeilen zoals we dat kennen met een prijsuitreiking op 3 oktober. Anders dan voorgaande jaren is dat er nu nog een race is. Deze zal zijn tussen 5 en 9 oktober. Er zullen tussen de 30 en 50 “superboten” varen en de winnaar zal bekend worden op vrijdag 9 oktober. 
Alleen tot op de dag van vandaag is er in Nederland een “code oranje” afgegeven door corona in St Tropez. En we zien nog steeds de volgende vertaalde vermelding op de site staan: “17 SEPTEMBER: in afwachting van de officiële beslissing van de prefectuur Var met betrekking tot de 2020-editie van Les Voiles de Saint-Tropez, gepland van 26 september tot 9 oktober”. Gaat het allemaal wel door?
Het verhaal van deze race is prachtig en begon in 1981 met een weddenschap tussen de bemanningsleden van de jachten de Ikra en de Pride. De race ging vanaf de haven van Saint-Tropez richting de punt La Niouo Largue met als finish Club 55. De winnaar zou op het strand bij Club 55 een lunch aangeboden krijgen van de verliezer. Tot we weten of het dit jaar doorgaat genieten we nog even van foto’s van de afgelopen jaren…..’

Het is de moeite waard om er een dagje te komen kijken. Ga voor het volledige programma naar de website, ook voor alle informatie m.b.t. de Corona-maatregelen en het al dan niet doorgaan van het evenement of delen daarvan.

Credit Foto’s: Anke Buurma

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Ontdek

Onze partners