Nederlandse poppen op het Festival d’Avignon

Je wordt niet zomaar uitgenodigd voor optredens tijdens de 53e editie van het internationaal vermaarde cultuur Festival d’Avignon (Vaucluse), van 5-28 juli. (www.festival-avignon.com) Daarom is het heel bijzonder dat de handpoppen van Theater Lejo er mogen optreden. Met de voorstelling ‘Hands up!’ in Théâtre de l’Adresse dagelijks (behalve dinsdagen) van 10-10.45 uur.
Een lang gekoesterde wens van de Leusdense poppenspeler Leo Petersen, die als tiener het festival al eens bezocht en erg onder de indruk was van de stad die bruist van het theater. Zo’n kwart eeuw geleden maakte hij voor een studieproject zijn eerst poppen die alleen bestaan uit zijn handen en houten ogen. Vijf jaar later werd het al zijn fulltime beroep en sindsdien reist Leo de wereld over met zijn voorstellingen. Zo speelde hij het afgelopen jaar onder meer in Spanje, Japan, Litouwen, èn in Amersfoort voor de koninklijke familie.
Er zijn tijdens het festival meer dan 1.500 voorstellingen te zien in Avignon. “Het wordt een uitdaging om tussen dat grote aanbod op te vallen”, aldus Leo. Daarom werkt hij nu ook aan een kleine voorstelling om mee op straat te spelen, als ‘teaser’ van de binnenvoorstelling.
Nederlandse en Vlaamse toeristen meer dan welkom. Een voorstelling zonder tekst en dus voor iedereen te ‘verstaan’. Meer info: https://www.avignonleoff.com/programme/2019/hands-up-s24783 en www.lejo.nl
Klik hier voor de trailer van ‘Hands up!’
https://www.youtube.com/watch?v=uNalt6NIOq0

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Ontdek

Onze partners