Marec in de Provence

Marec in de Provence

‘Marec, wie is dat?’ horen we Nederlandse lezers al denken. Welnu, Marec is naast Kamagurka, die wat meer bekendheid boven de rivieren heeft, misschien wel de bekendste cartoonist van België. Zijn cartoons sieren al jarenlang de krantenpagina’s van Het Nieuwsblad, hij bracht zelf al zo’n 25 cartoon-boeken uit, sleepte diverse prijzen in de wacht en… is een fervent liefhebber van de Provence!

Tweede thuis

De Provence is al jarenlang Marec’s tweede thuis en als kunstliefhebber heeft hij er nu een rijk geïllustreerde gids voor kunstliefhebbers van gemaakt. Hierin leidt hij ons langs alle plaatsen waar de schoonheid en de kunsten hoogtij vieren. Met veel eigen sfeervolle schetsen en cartoons illustreert hij de verhalen over grootheden die er neerstreken zoals mythische figuren als Edith Piaf, Coco Chanel, Jacques Brel en Le Corbusier. Een heerlijk boek voor de liefhebber!

Expositie op Chateau de Majoulière

Onder die liefhebbers behoren zonder twijfel ook de Vlaamse eigenares Fanny (hierboven met Marec)van Chateau de Majoulière, een domaine in Villecroze (Var). Zij is goed bekend met Marec en bood aan om deze zomer zijn werk te laten zien.

Tot 30 september nog is de expositie dagelijks te bezoeken tussen 14.00 en 19.00 uur. Heel goed te combineren met een kleine proeverij van de wijnen die hier gemaakt worden! Ga voor meer informatie naar www.chateaudemajouliere.fr

Wij mogen een exemplaar van Kunstzinnige gids voor het zuiden cadeau doen aan nieuwe abonnees van Côte & Provence of mensen die anderen een cadeau-abonnement aanbieden.

Dat kan beiden voor slechts € 32,50 + € 4,50 verzendkosten van hoor het boek op deze site

Abonnement nemen

Abonnement cadeau doen

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Ontdek

Onze partners