Marius Fabre, échte Savon de Marseille

Deze zomer opent de beroemde zeepfabrikant Marius Fabre gratis de deuren van haar ateliers in Salon-de-Provence. Tijdens deze rondleiding krijg je een kijkje in de keuken en zie jij hoe savon de Marseille écht wordt gemaakt. Ook neemt Marius Fabre je terug in de tijd, want dit familiebedrijf maakt al meer dan 120 jaar de bekende zeep.


Savon de Marseille

Van 1 juli tot 31 augustus worden van maandag tot en met zaterdag rondleidingen in de zeepfabriek georganiseerd. Al moet je daar wel altijd even online voor reserveren via deze link. Een bezoek aan het atelier is leuk voor jong en oud en je ontdekt tijdens het bezoek hoe het authentieke groene blokje zeep wordt gemaakt.Made in Provence

De savon de Marseille van Marius Fabre is het resultaat van een traditioneel productieproces. Dit proces is al meer dan 120 jaar in de familie Fabre van generatie op generatie wordt voortgezet. Ook al blijft de exacte formule een goed bewaard familiegeheim, Marius Fabre opent de deuren om te laten zien welke tradities achter de fabricage schuilgaan.


Een unieke ervaring

In de zeepfabriek Marius Fabre in Salon-de-Provence kun je de enorme ketels bewonderen. Je voelt de geur van olijfolie in je neus. Je ziet de borrelende zeeppasta en als je geluk hebt ben je ook aanwezig bij het gieten van de zeep in de fornuizen. Een echte Provençaalse ervaring!


Adres

Marius Fabre
148 avenue Paul Bourret in Salon-de-Provence
De hele zomer tot 31 augustus, maandag tot zaterdag
Vanaf 9.45 uur, dan om de 30 minuten tot 11.15 uur, dan van 14.15 uur tot 17.45 uur.
Gratis toegang
www.marius-fabre.com

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Ontdek

Onze partners