museumnacht Provence

Museumnacht in de Provence – 14 november

Ook dit jaar vindt weer een museumnacht plaats in heel Frankrijk, en dus ook in de Provence. Online, maar toch… a.s. zaterdag 14 november. Frankrijk gaat dan ‘chez nous’ de museumnacht vieren op de museumwebsites en de sociale media met hashtag #NuitDesMuséesChezNous.

Er is veel te zien op de websites van musea, ook in de Provence. We pikken er een paar uit om zo toch even wat mee te krijgen van de jaarlijkse museumnacht, of als tip voor een echt bezoek, zodra dat weer kan:


Musée National de Marc Chagall – www.musee-chagall.fr

Wie heeft genoten van de tv-serie over Chagall, eerder dit jaar, zal ook graag de documentaire ÉCOUTE RESPIRE // BLEU zien die gemaakt is in het museum en waarin het werk van de schilder centraal staat. De première daarvan zal om 21.00 uur online plaats vinden. Een voorproefje hieronder…

Musée de la Marina in Toulon – www.musee-marine.fr/content/nuit-des-musees-numeriques

Samen met de andere musea in Brest, Port-Louis, Rochefort en Parijs zal tijdens le Nuit des Musées van 18.00 tot 23.00 uur elk uur aandacht worden besteed aan een ander thema binnen het thema van de musea: de zee. We nemen je alvast mee om in de stemming te komen….


Le Palais Idéal de Facteur Cheval – www.facteurcheval.com

Een bijzonder paleis in de Drôme, het levenswerk van de postbode Geval voor zijn dochter. Hier heeft hij meer dan dertig jaar aan gebouwd en zaterdag zal er een lichtshow worden gegeven als eerbetoon. Te volgen op de website en op Instagram: @facteurchevalofficiel. Overdag ziet het er zo uit:

Drie suggesties voor een museumnacht in de Provence ‘chez vous’! Stuk voor stuk ook meer dan een echt bezoek waard zodra dat weer kan. Meer ideeën voor een virtueel bezoek aan musea in heel Frankrijk staan op de website van het evenement.

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Ontdek

Onze partners