Muziekfestival Big Bands in Pertuis

In het plaatsje Pertuis in de Vaucluse vind je deze zomer weer het Big Bands festival. Dit is een jazzfestival dat plaatsvindt van 3 tot 7 augustus. Zes zomeravonden met jazzmuziek op hoog niveau is wat het festival belooft te geven. Op zes avonden in het begin van augustus vinden in de Enclos de Charité in Pertuis verschillende jazzconcerten plaats. Van dinsdag 3 tot en met zaterdag 7 augustus zijn er iedere avond verschillende optredens. Een om 19:30 en een om 21:30.


Jazz, daar draait ‘t om!

Het doel van het festival is om jaarlijks in Pertuis verschillende jazzorkesten bij elkaar te laten komen en optredens te laten geven. Op hun website geven ze aan de rijkdom van de (jazz)muziek te willen laten zien, variërend van klassiek tot moderner en ze willen zowel jazzliefhebbers trekken als mensen die er minder bekend mee zijn. Verder is er bij het evenement ook aandacht voor de jongere jazzmusici door in het eerste deel van het programma de ruimte te geven voor groepen van verschillende muziekinstituten. Normaal gesproken worden er ook nog masterclasses in samenwerking met Muziekschool Pertuis georganiseerd tijdens het festival, maar dat gaat dit jaar door de corona crisis helaas niet door.

Ontstaan

Het Big Bands festival in Pertuis is opgericht in 1999 op initiatief van een ambtenaar van de gemeente Pertuis, Claude Bousquet. Vanaf de oprichting is de directeur van het orkest Pertuis Big-Band, Léandre Grau, gevraagd om artistiek leider te zijn van het evenement en dat is hij ook geworden.
In 2004 is de Big Band festival vereniging met zo’n 15 leden opgericht in overleg met de gemeente. Vanaf dat jaar is de vereniging het festival gaan organiseren in plaats van de gemeente. Naast de vereniging is er ook nog een heel netwerk aan vrijwilligers met een liefde voor jazz, die meehelpen met al het organiseren.


Veranderingen door corona

Door de nieuwe aangescherpte corona maatregelen in Frankrijk, is het in sommige departementen weer verplicht geworden om een mondkapje buitenshuis te dragen en om bij evenementen met meer dan 50 personen een ‘pass sanitaire’, oftewel coronapas, te kunnen laten zien. Hierbij is het de bedoeling dat je kunt laten zien dat je volledig gevaccineerd bent of een negatieve testuitslag hebt. Deze coronapas, of het Nederlandse equivalent aan vaccinatiebewijs / negatieve test moet je ook laten zien bij de entree van dit festival.

Kijk op de website voor het volledige programma en voor het kopen van tickets: https://www.festival-jazz-bigband-pertuis.com/

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Les Joutes – Sanary-sur-Mer

Iedere zomer barst het langs de Zuid Franse Côte en Provence van de zomeractiviteiten vol van lokale tradities. Mijn lieve Franse collega Mathilde vertelde mij laatst over haar fijne herinneringen

Verder lezen
Ontdek

Onze partners