Muzikaal vertier bij Château Gassier op 29 juli

Deze zomer strijkt muziekfestival Les Musicales dans les Vignes de Provence weer neer bij een dertigtal châteaux. Op het programma? Een geweldige muzikale avond in de buitenlucht waarbij wijn en muziek naadloos op elkaar aansluiten. 29 juli staat Château Gassier in het teken van Argentijnse tango. Maar waarom zou je juist dit château bezoeken? Côte & Provence zocht het uit.


Château Gassier

Château Gassier is gelegen op een paar kilometer van Aix-en-Provence, in het hart van de vallei van de Sainte-Victoire. Het gebied van de AOP Côtes de Provence Sainte-Victoire ligt ten oosten van Aix-en-Provence op de uitlopers van de beroemde berg. Het gebied van deze appellation strekt zich uit over negen gemeenten in de Bouches-du-Rhône en de Var, goed voor 2500 hectare wijngaarden. Vandaag zijn hiervan 500 geclaimd als Cru Sainte-Victoire. De wijngaarden in deze appellation zijn gelegen in een klimaat met licht continentale nuances. De wijngaarden worden ten zuiden beschermd tegen maritieme invloeden door het Aurélien-gebergte en het massif van Sainte-Baume en heeft een continentaal, bedekt het de hellingen van de haute vallée. De Sainte-Victoire op zijn beurt tempert enigszins de levendigheid van de Mistral, die niettemin zeer krachtig kan waaien en de wijnstokken tegen parasieten beschermt.

Château Gassier


Leuke activiteiten op het domein

Château Gassier biedt het hele jaar door unieke buitenactiviteiten aan die de moeite waard zijn. In de omringende natuur zijn er talrijke activiteiten opgezet. En daarnaast worden er ook geregeld evenementen georganiseerd, dus is er voor ieder wat wils. En dit gebeurt uiteraard allemaal in perfecte harmonie met de natuur. Zo kunnen sportievelingen kiezen voor de Sentier des Vignes. Dit is een pad van drie kilometer lang en je kunt het zowel te voet als met een elektrische fiets afleggen. Onderweg is er de mogelijkheid voor een heerlijke landelijke picknick of een gastronomische maaltijd. En dat allemaal met uitzicht op de prachtige Sainte-Victoire. Zin in wat actie? Aan alles is gedacht. Daarnaast heeft het domein een ludieke en vermakelijke schattenjacht georganiseerd om de wandeling zo iets te verlevendigen. Tijdens deze schattenjacht wordt je ondergedompeld in deze wijngaard die zo dichtbij de Sainte-Victoire gelegen is en bekendstaat om zijn biodiversiteit. 


Apéro & théatre

Vanaf juni worden er op het landgoed elke donderdagavond gezellige muzikale borrels georganiseerd waarbij je kunt proosten op de zonsondergang. En ook dit jaar is er op Château Gassier weer Théâtre dans les Vignes. Er zullen toneelstukken worden opgevoerd door Compagnie Pleins Feux uit Aubagne. Een leuk uitje voor de Franssprekenden onder ons. In de maanden juli, augustus en september kunnen liefhebbers bij Château Gassier komen genieten van de mooie zomeravonden die onder andere worden opgeleukt door openluchtcinema en gezellige concerten. Château Gassier verbouwt, vinifieert en produceert rosés voor fijnproevers, waaronder de emblematische Le Pas du Moine met hoge beoordelingen van Wine Enthusiast, 92 punten en Wine Advocate, 90 punten.


Musicales dans les Vignes

In het kader van Les Musicales dans les Vignes wordt de wijngaard op 29 juli omgetoverd tot de wereld van Argentijnse tango met muzikanten en gerenommeerde dansers. 

29 juli: Tango Argentin – F. Maguna, D. Drosman, M. Morelli en A. Coppa

Château Gassier
Chemin de la Colle
13114 Puyloubier 
chateau-gassier.fr

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Les Joutes – Sanary-sur-Mer

Iedere zomer barst het langs de Zuid Franse Côte en Provence van de zomeractiviteiten vol van lokale tradities. Mijn lieve Franse collega Mathilde vertelde mij laatst over haar fijne herinneringen

Verder lezen
Ontdek

Onze partners