Muzikaal vertier op Domaine des Féraud

De negende editie van les Musicales dans les Vignes de Provence staat weer voor de deur. Gedurende de zomermaanden worden er op meer dan 35 prachtige Provençaalse wijndomeinen openluchtconcerten georganiseerd. Van wereldmuziek tot klassiek en jazz, en dat onder het genot van een goed glas wijn. Op 3 augustus strijkt Les Musicales dans les Vignes de Provence neer op Domaine des Féraud in Vidauban in de Var.


Het roer om

Markus Conrad besloot op zijn vijftigste een nieuw leven te beginnen in Vidauban. Samen met zijn vrouw Annerose ging hij in 2011 de uitdaging aan om het vervallen Domaine des Féraud te maken tot een moderne winery met een mooi motto: l’essentiel du vin, c’est de faire plaisir. De geschiedenis van Domaine des Féraud in Vidauban gaat bijna honderd jaar terug, namelijk tot 1927 toen hier voor het eerst wijn geproduceerd werd. Het domein strekt zich uit over vijftig hectare en is gelegen op tien minuten van de historische Via Aurelia, nu de snelweg A8, en slechts dertig kilometer van Saint-Tropez. Door de rijke wijngeschiedenis van de regio besloten Markus Conrad en zijn vrouw Annerose om hier, in het hart van de wijnstreek Côtes de Provence, een wijndomein te kopen.


Deze zomer op Domaine des Féraud

• Tot oktober: Expositie Art & Vin 

• Donderdag 10 juni, 18:00: Soirée bar à vin. Toegang gratis, reserveren gewenst. 

• Donderdag 15 juli, 18:00: Soirée bar à vin, livemuziek. Toegang gratis, reserveren gewenst. • Dinsdag 20 juli, 20:45: Cinéma plein air, sous les pins. In samenwerking met Ciné Bleu. 

• Dinsdag 3 augustus, 18:30: Les Musicales dans les Vignes, jazz manouche door de groep Basilic Swing. € 25,- per ticket, gratis voor kinderen onder de 12 jaar. Foodtrucks op het terrein. Deuren open om 18:30, aanvang concert om 20:15. 

• Dinsdag 10 augustus, 20:45: Cinéma plein air, sous les pins. In samenwerking met Ciné Bleu.


Les Musicales dans les Vignes

Op 3 augustus strijkt Les Musicales dans les Vignes de Provence neer op Domaine des Féraud in Vidauban waar je kunt genieten van jazz band Basilic Swing, die naast jazz en gypsy jazz ook opzwepende klezmermuziek ten gehore brengen. Deze groep van vijf getalenteerde muzikanten maken er gegarandeerd een feestje van!Adres

Domaine des Féraud 
3590 Route de Saint-Tropez 
83550 Vidauban 
domainedesferaud.com

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Albert Marquet, Porquerolles, la jetée, 1939

Dromen van de Méditerranée

In het Singer Laren Museum t/m 7 januari Goed nieuws voor liefhebbers van schilderkunst én Zuid-Frankrijk die weer even alleen kunnen dromen van een volgende trip naar de Middellandse Zee:

Verder lezen
Marec in de Provence

Marec in de Provence

‘Marec, wie is dat?’ horen we Nederlandse lezers al denken. Welnu, Marec is naast Kamagurka, die wat meer bekendheid boven de rivieren heeft, misschien wel de bekendste cartoonist van België.

Verder lezen
Ontdek

Onze partners