Parijs-Nice

Parijs-Nice aangekomen in de Provence

De echte liefhebbers weten het: het wielerseizoen is pas echt weer begonnen met het startschot voor Parijs-Nice. En in de Provence stijgt natuurlijk de temperatuur als de renners ook aankomen in de streek. Vandaag is het zover. De karavaan is aangekomen vanuit Vienne in Bollène (Vaucluse) met als winnaar Sam Bennett. De kopman van de Jumbo-Visma ploeg, Primoz Roglic is nog steeds drager van de gele trui.


Morgen gaat de weg hier en daar eindelijk omhoog tijdens de etappe vanaf Brignoles. Dwars door de Var, langs Salernes, Draguignan, over de Col du Ferrier (1041 meter) en via Valbonne naar de finish in Biot, verwacht rond 16.00 uur. Zaterdag is de finish bergop met een rit door de Alpes-Maritimes en een finish omstreeks 14.50 uur in la Colmiane.


Parijs-Nice 2020 in La Colmiane
Parijs-Nice 2020 in La Colmiane

Zondag gaat het nog een keer door de bergen achter Nice, met natuurlijk altijd weer die Col d’Èze als een van de laatste gemene klimmetjes voor finish. Die wordt verwacht omstreek 17.00 uur en, normaal gesproken, op de Promenade des Anglais. Echter… vanwege de Corona-maatregelen zal de finish dit jaar buiten de stad plaats moeten vinden. Onzeker is nog waar precies.

Ga voor actuele en uitgebreide informatie en verwachte doorkomsttijden naar de website van Parijs-Nice:

De sprinters kunnen naar huis. Er gaat geklommen worden. In wielertermen: het spel gaat op de wagen. Tussen Roglic en de nummer tien in het algemeen klassement zit amper een minuut…


Credits beeld: Mike Slone, Dacoucou, Nicolas Garcia

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Ontdek

Onze partners