Rencontres Musicales in Forcalquier

Muziek voor iedereen in het Pays de Forcalquier. Dat is waar het van 21 tot 30 juli allemaal om draait in de Haute-Provence. Twee weken lang komen internationale en lokale musici samen in Forcalquier. Tijdens de 33e editie van het festival niet ver van Manosque zal er elke dag een bijzonder optreden zijn om bij te wonen.


Speciale aandacht in Forcalquier

Deze editie van Rencontres Musicales de Haute-Provence kent weer enkele bijzondere elementen. Van een avond opgedragen aan ruimtevaarder Jean-Loup Chrétien, tot aandacht voor de Société Nationale de Musique. En ook zal Philippe Schoeller, de gastcomponist van dit jaar, speciaal voor het festival gecomponeerde muziek ten gehore brengen.


Geschiedenis van het festival

Begin jaren tachtig beginnen de jonge musici Pierre-Olivier en Jean-Guihen Queyras, beiden woonachtig in Forcalquier, muziekavonden te organiseren. Tegen het einde van de jaren tachtig betrokken ze hun musicerende echtgenotes Véronique Marin en Gesine Meyer-Eggen bij de ontwikkeling, programmering en artistieke activiteit van de Rencontres. Vanaf dat moment is het dit ‘kwartet’ dat het hele jaar door de muzikale leiding van de Rencontres zal verzorgen.


Ontmoetingen

Het festival heet Rencontres Musicales met een reden. Zo komen muzikanten veertien dagen samen om niet alleen op te treden, maar juist ook om ideeën uit te wisselen en samen te musiceren. Vandaag de dag staan de Rencontres bekend om hun artistieke kwaliteit en om de sfeer van eenvoud, vriendschap en dialoog die er heerst.


Programma

Nieuwsgierig geworden naar het programma van de Rencontres Musicales van 2021? Kijk dan snel op www.rmhp.fr voor het hele programma. 

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Ontdek

Onze partners