Saint-Paul de Vence

Saint-Paul de Vence, een walhalla voor kunstliefhebbers

Er is altijd een goede reden om het plaatsje Saint-Paul de Vence te bezoeken. Om even lekker te dwalen door de steegjes met tientallen galeries, om een terrasje te pakken aan de rand van de plaatselijke petanque-baan of om het La Fondation Maeght te bezoeken, het beroemde museum voor moderne kunst even boven het dorpje.

Van jonge meesters

Deze zomer is er minimaal een reden éxtra: de Biënnale Internationale de Saint-Paul de Vence vindt namelijk plaats van 26 juni tot 2 oktober. Deze Biënnale richt zich op het werk van 18 jonge, opkomende kunstenaars van verschillende nationaliteiten, waaronder de Belgische Charlotte vander Borght. Hun werk wordt gepresenteerd op verschillende locaties in het dorp en een kunstroute is daarlangs uitgestippeld. Ook doen verschillende ateliers mee aan deze Biënnale met ‘Une galerie – Un artiste’ met bijzondere aandacht in de ateliers voor één hedendaagse kunstenaar. Met het Parcours des Galeries kun je ze niet missen.

Hieronder een indruk van de eerste Biënnale.


En van de oude meesters

Genoeg te zien ook van de oude meesters wier naam verbonden is aan Saint-Paul de Vence. Zoals Alberto Giacometti wiens werk te bewonderen is in La Fondation Maeght, maar waar nu ook een meer uitgebreide tentoonstelling aan gewijd is. Vanaf 3 juli opent er de expositie ‘Les Giacommettis’ waarin de kunst van meer familieleden in beeld komt, zoals die van zijn vader, zijn broers en zijn neef.


Wandelingen ‘Remontez le temps’

Deze zomer organiseert het Office de Tourisme ook weer rondleidingen met een digitaal karakter. Terwijl je door Saint-Paul de Vence wandelt met de gids dompelt je tablet je met ‘augmented reality’ je onder in de geschiedenis… Op het plein zul je Marc Chagall of Joan Miro tegenkomen. Bij de bocht in het pad zul je getuige zijn van de bouw van de eerste bastions. En aan het eind van het pad ontdek je de landschappen van weleer. In één wandeling ga je door 1000 jaar (kunst)geschiedenis.

Credits beeld: Office de Tourisme de Saint-Paul de Vence – Elisabeth Rossolin, Jean Pierre Dalbéra.

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Les Joutes – Sanary-sur-Mer

Iedere zomer barst het langs de Zuid Franse Côte en Provence van de zomeractiviteiten vol van lokale tradities. Mijn lieve Franse collega Mathilde vertelde mij laatst over haar fijne herinneringen

Verder lezen
Ontdek

Onze partners