Hoedi schilder in Vence

Even voorstellen: Marcel Hoedemaker, schilder in Vence

Ook wel luisterend naar de naam HOEDIE als schilder in Vence. Vroeger werd ie al zo genoemd door zijn vrienden in Amsterdam waar hij opgroeide, studeerde en daarna jarenlang een groot makelaarskantoor runde. Makelen, dat doet HOEDIE nog steeds, samen met Francine Hudig, onder de naam Hoedemaker & Hudig Makelaars, maar nu vanuit Vence.

Daarheen vertrok hij in 2004 met vrouw en kinderen en woont er nu in een stadsvilla. Op een paar minuten lopen van zijn atelier in de Rue Gambetta 10, recht tegenover het eeuwenoude centrum van de stad. Daar werkt hij aan zijn schilderijen en ontvangt er geïnteresseerde kunstliefhebbers die net even wat nieuwsgieriger zijn en die stap extra willen zetten buiten de vele galeries in de nauwe steegjes van het oude centrum zelf.

Een freestyle impressionist

HOEDIE is ook de naam waarmee hij zijn schilderijen signeert. Nou ja, schilderijen. Het zijn meer dan schilderijen want met andere materialen dan verf verrijkt hij zijn werken. Wie goed kijkt ziet hier en daar ook karton, metaal en plastic op zijn doeken. Zelfs spelden verbonden met touw vormen dierenfiguren op enkele werken in zijn atelier waar we hem deze week spraken. Enthousiast vertelt hij over alle details in zijn werken met een Amsterdams accent dat nog vrij goed onderhouden klinkt. Geen wonder, hij komt nog met enige regelmaat in Amsterdam, zowel zakelijk als Marcel Hoedemaker, de makelaar, als ook voor de expositie van zijn werken. Als HOEDIE een freestyle impressionist zoals hij zichzelf het liefst omschrijft.


Expositie in Vence

Ondertussen wel helemaal ingeburgerd en levend vooral tussen de Fransen in Zuid-Frankrijk. En natuurlijk ook actief in de lokale kunstwereld als lid van de Artocercle des artistes Vençois, een gezelschap van ruim 20 grotendeels professionele schilders uit de omgeving. We kwamen op een goed moment want met enige trots liet hij ons weten dat binnenkort zijn werk ook te zien is tijdens een expositie van de Artocercle in prachtige Chapelle des Pénitents Blancs, even verderop in Vence aan de Place Frederic Mistral. De werken van HOEDIE, deze schilder in Vence zullen er te zien zijn van 28 t/m 5 november.


Woon je niet zelf in Zuid-Frankrijk, loop dan zeker bij een volgend bezoek eens binnen in HOEDIE’s atelier aan de Rue Gambetta in Vence. Zijn enthousiasme is aanstekelijk en goed voor mooie verhalen over zijn leven als makelaar maar vooral als schilder in Vence. Ga voor meer informatie naar zijn website…

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Les Joutes – Sanary-sur-Mer

Iedere zomer barst het langs de Zuid Franse Côte en Provence van de zomeractiviteiten vol van lokale tradities. Mijn lieve Franse collega Mathilde vertelde mij laatst over haar fijne herinneringen

Verder lezen
Ontdek

Onze partners