Soirees Estivales 2021

Les Soirées Estivales 2021

De Alpes-Maritimes promoot deze zomer voor de 25e keer de Soirées Estivales. Meer dan 500 optredens staan nu aangekondigd op de website. Jazz, klassiek, pop, maar ook toneel en cabaret voor wie zich niet terug laat schrikken door een avondje frans. Van Cannes tot Menton en ver weg in alle dorpjes achter de Côte d’Azur. Op de website staan alle optredens netjes gerangschikt per week / plaats. We pikken er een paar uit als voorbeeld van wat de hele zomer zoal geboden wordt:

Vintage swing

Hou je van een beetje ‘vintage swing’? Hou dan de Manouche Swingsons, een band uit Zuid-Frankrijk zelf, in de gaten. Ze treden vanaf 12 juli hier en daar op. Swing uit de jaren ’30, aangevuld met wat be-bop en geïnspireerd door grootheden als Charlie Parker en Wes Montgomery… (klik voor volledige agenda)

Klassieke muziek

Liefhebbers van klassieke muziek kunnen op verschillende plaatsen en avonden komen genieten van concerten van leden van het Orchestre Philharmonique de Nice. Vanaf volgende week vrijdag (2 juli) in Saint-Jean-Cap-Ferrat (klik voor volledige agenda)


Franse Chansons

Dit genre is natuurlijk ook in overvloed van de partij. Zo is er o.a. een levendig eerbetoon aan het muzikale werk van de artiest Julien Clerc: ‘Merci Julien’. Uitgevoerd door de zangers Thibaud Choplin en Nataly Vetrano, begeleid door vier getalenteerde musici, zingen zijn liedjes en nemen je mee naar de verhalen daarachter (klik voor volledige agenda)

Om alvast een beetje in de stemming te komen, nog even de echte Julien Clerc…

Enfin, we kunnen nog even doorgaan. Maar ga zelf eens kijken op de website van de Soirées Estivales zeker als je deze zomer in de Alpes-Maritimes bent.

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Ontdek

Onze partners