Bijzondere winterse uitjes in de Provence & Côte

Ook in de wintermaanden zijn er veel leuke dingen te doen aan de Côte d’Azur en in de Provence. Nu zoek je in de koudere maanden vaak graag warmte en gezelligheid op. Wij hebben daarom drie bijzondere en leuke van dit soort winterse uitjes op een rijtje gezet. Lees snel verder om erachter te komen wat je de komende tijd in de regio kunt doen.

Kaasfonduen in een iglo in Orcières

Wanneer je op een bijzondere winterse manier wilt kaasfonduen, dan moet je in Orcières in de Hautes-Alpes zijn. Op drie uur afstand van Marseille en vier uur van Nice met de auto, kun je namelijk van een heerlijke kaasfondue genieten in een iglo. In Orcières vind je een restaurant wat Igloo Food 1850 heet. Als er iets een bijzonder unieke ervaring is, dan is dit restaurant wel. Het is geopend van 11 december tot 18 april. Voor meer informatie kun je hier kijken.

Animo Passion in Avignon

Voor de dierenliefhebbers moet je aan het einde van deze maand in Avignon zijn. Op 27 en 28 november vinden daar namelijk in het Parc Expo verschillende dierenshows plaats. Er zullen onder andere honderden katten, honden en exotische vogels te zien zijn. Bij elkaar zijn het wel meer dan drieduizend dieren. De shows en andere leuke activiteiten vinden plaats in wel vijf verschillende hallen. Om meer te weten te komen over de verschillende shows en verdere informatie over het evenement kun je een kijkje nemen op www.avignon-animo-passion.com.

Disneymuziek concert in Marseille

In Marseille kun je november een paar uur lang naar een prachtige en magische muziekvoorstelling luisteren. Bij de voorstelling Disney en concert – Magical Music from the Movies op 27 november kun je namelijk van live gespeelde Disneymuziek genieten. Terwijl een orkest vanaf het podium de bekende nummers speelt staat er achter hen een enorm HD-scherm. Op dat scherm worden beelden uit Disneyfilms vertoond. Dit voegt nog eens extra toe aan de sfeer en ervaring. Het concert vindt plaats in de Dôme de Marseille en begint om 17:00. Voor meer informatie en tickets kun je hier een kijkje nemen.

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Ontdek

Onze partners