Lacoste: muziek- en theaterfestival in ruïnes kasteel

In Lacoste in de Vaucluse vindt iedere zomer een muziek- en theaterfestival plaats bij de ruïnes van het La Coste kasteel. Een gevarieerd aanbod met theater, dans en opera vind je op deze historische plek van 1 tot en met 17 augustus. Het festival is in 2001 opgericht door de recent overleden modeontwerper Pierre Cardin, wie toentertijd het kasteel heeft gekocht waar het evenement plaatsvindt. Het bouwwerk is afkomstig uit de 11e eeuw en is onder andere de woonplek geweest van Marquis de Sade. Hij was een bekende schrijver en filosoof, die in de 18e eeuw leefde. In de Franse revolutie is het kasteel verwoest en er zijn nu alleen nog ruïnes van overgebleven. Maar nog steeds kan de locatie dus nog goed gebruikt worden, voor bijvoorbeeld een festival als deze.


Het doel

Bij het Lacoste festival draait het er vooral om een podium te geven voor opkomende artiesten, maar er treden ook nog grotere acts op. Je kunt er dus van verschillende soorten optredens genieten. Verder wordt er voor de tweede keer een speciaal festival genaamd ‘cinema musical’ georganiseerd als onderdeel van het Lacoste Festival. Dit is gericht op musicalfilms. Er is hierbij sinds dit jaar voor het eerst ook een speciale award voor de beste korte musicalfilm opgericht. Voor deze award zijn verschillende internationale films genomineerd. Het doel hiervan is om makers van musicals over de hele wereld te promoten.

Toegang

Tickets voor dit festival zijn verkrijgbaar op de website: https://www.festivaldelacoste.com/ of ter plaatse een uur voordat de voorstelling begint. Houd er alleen wel rekening mee dat de beschikbaarheid van de tickets dan geen garantie is. Verder is het verplicht een ‘pass sainitaire’, oftewel een coronapas, te kunnen laten zien. Dit is ervoor om aan te kunnen tonen dat je gevaccineerd bent of een negatief testresultaat hebt gehad. Uitgebreidere informatie over het programma is ook te vinden op de website.

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Ontdek

Onze partners