Wandelen in de Provence

Geen mooier jaargetijde misschien om dat te doen dan in de nazomer. Als de temperatuur iets is gezakt en het landschap kleurrijker wordt. De Provence tijdens de Été Indien is prachtig. Niet voor niets zetten tourisme-organisaties daarom weer het wandelen in de schijnwerpers.

La Semaine Varoise de la Randonnée Pédestre

Dit jaar van 26 september tot 3 oktober. Aan de kust, in het achterland tot in de Haute Var worden wandelingen georganiseerd waar je je nu voor in kunt schrijven voor € 3 per persoon.

Altijd al eens de Rocher de Roquebrune willen beklimmen in de Estérel? Een lange en geen eenvoudige wandeling van 15 km, maar ook weer niet een klimpartij voor gevorderde alpinisten.

Of misschien een wandeling naar de Moulin de Paillas op de Cap Lardier bij Ramatuelle?

Ga voor deze en tientallen andere wandelingen in de Var naar de website van VisitVar en meld je alvast aan.

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Albert Marquet, Porquerolles, la jetée, 1939

Dromen van de Méditerranée

In het Singer Laren Museum t/m 7 januari Goed nieuws voor liefhebbers van schilderkunst én Zuid-Frankrijk die weer even alleen kunnen dromen van een volgende trip naar de Middellandse Zee:

Verder lezen
Marec in de Provence

Marec in de Provence

‘Marec, wie is dat?’ horen we Nederlandse lezers al denken. Welnu, Marec is naast Kamagurka, die wat meer bekendheid boven de rivieren heeft, misschien wel de bekendste cartoonist van België.

Verder lezen
Ontdek

Onze partners