watermuziek in de Provence

Watermuziek in de Provence

Of wel Piano du Lac. Zo heten de concerten op het water die van 9 juli t/m 5 september worden gegeven in heel Frankrijk, straks ook in de Provence. Een uniek ensemble van drie Franse musici die met zang, piano, cello en trombone een magische sfeer creëren bij het vallen van de avond, waarbij het podium langzaam over het water glijdt langs het publiek. Voor wie het nog niet kent, een beetje gek, maar Delphine Coutant, de initiator van dit idee, heeft al meer dan 250 concerten zo gegeven in Frankrijk en Spanje. Samen met Jenny Violleau en Daniel Trutet vormt zij ‘2 Systèmes Solaires’ met een toegankelijk, overwegend klassiek, muziekprogramma, goed passend bij de unieke omgeving waarin de muziek gespeeld wordt.


Primeur in de Provence

De Provence heeft dit jaar de primeur tijdens de toernee langs de meren van het land. Donderdag 8 juli is er de Avant-Première in de Hautes-Alpes, op een meertje tussen Veynes en Garde-Colombe. Daarna gaan ze met de echte concert-reeks van start die ze in de Provence brengt langs

  • Vinon-sur-Verdon op 9 en 10 juli om 19.00 uur, en
  • Salernes op 11 en 12 juli, om 19.00 uur

Ga voor tickets naar de website van Piano du Lac. Concerten gaan ook in regenachtige omstandigheden gewoon door, maar neem dan zelf een paraplu mee.


Hier vindt je nog meer watermuziek concerten in heel Frankrijk. Leuk voor onderweg of als je dit jaar toch eens niet naar de Provence gaat. Een voorproefje van zo’n unieke uitvoering van watermuziek in de Provence.

Credit beeld: Piano du Lac

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Ontdek

Onze partners