Dit jaar een tussenstop in Lyon? Doen!

Mogen we eens een tip geven voor onderweg? Je kent dit punt wel. Vlak voordat je de tunnel in gaat bij Lyon. Rij er nou niet eens alleen onderdoor of er omheen, maar stap er eens uit voor een tussenstop. Het is echt een té mooie en veelzijdige stad om er elk jaar (ja, we veronderstellen even minimaal een jaarlijkse rit over de Autoroute du Soleil) achteloos maar aan voorbij te gaan.

Vieux Lyon en Fourvière

Natuurlijk mag zo’n tussenstop in Lyon de oude stadswijk niet ontbreken. Niet alleen een heel gezellig deel van de stad maar ook een van de beste bewaarde renaissancewijken van Europa, onderdeel van de Unesco Werelderfgoedlijst. En ben je hier toch, ga dan zeker even omhoog met de Funiculaire naar de wijk Fourvière. ‘La collie qui prie’ wordt deze oude wijk wel genoemd en dat heeft alles te maken met de beroemde basiliek die hier staat. Kijk even met Maria mee over de stad en geniet van dit unieke uitzicht.


Laat je gidsen door Lyon!

Maar Lyon is natuurlijk veel meer dan deze twee wijken. Helene Albada, een Nederlandse gids die al jaren in de stad woont, schreef er een artikel over in de zomereditie van En Route magazine (En Route #180). Daarin neemt ze je ook mee naar andere delen van de stad zoals Confluence waar je vanuit Vieux-Lyon ook kunt komen met de Vaporetto, een watertaxi die de oevers van de Saône met elkaar verbindt. Helene neemt je overigens graag een middagje mee voor een stadstour door deze en andere wijken van Lyon. Klik voor meer informatie

Een weekendje Lyon?

In Lyon is zoveel te zien en te beleven en daarvoor verwijzen we graag naar twee gidsen die dit jaar versschenen: de Time voor Momo Lyon gids die Helene Albada schreef en de Groene Reisgids voor Lyon die deze maand verschijnt. Je kunt hem cadeau krijgen bij het aangaan van een (cadeau)abonnement op Côte & Provence.
Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Remote aan de Côte

Remote werken, oftewel: op afstand werken, is de afgelopen jaren in rap tempo populair geworden – helemaal sinds de pandemie. Het is dubbel en dwars gebleken dat je met verschillende

Verder lezen
Albert Marquet, Porquerolles, la jetée, 1939

Dromen van de Méditerranée

In het Singer Laren Museum t/m 7 januari Goed nieuws voor liefhebbers van schilderkunst én Zuid-Frankrijk die weer even alleen kunnen dromen van een volgende trip naar de Middellandse Zee:

Verder lezen
Marec in de Provence

Marec in de Provence

‘Marec, wie is dat?’ horen we Nederlandse lezers al denken. Welnu, Marec is naast Kamagurka, die wat meer bekendheid boven de rivieren heeft, misschien wel de bekendste cartoonist van België.

Verder lezen
Ontdek

Onze partners