winteredities En Route en Maison en France

Veel Zuid-Frankrijk in En Route en Maison winteredities

Eind november verschijnt de wintereditie van Côte & Provence maar En Route en Maison en France zijn dit weekend al de winter ingegaan: op de mat gevallen bij de abonnees en in het schap gezet. Twee edities waarin ook Zuid-Frankrijk niet ontbreekt en genoeg reden om beide edities toch even onder de aandacht te brengen hier.

En Route: over de magie van Occitanie
Moeten we nog steeds een beetje aan wennen: Occitanie. En Route geeft vooral veel aandacht aan dát deel dat dicht tegen de Provence aan ligt: De Languedoc-Roussillon, geen Provence maar wel heerlijk Zuid-Frankrijk. De Vlaamse stadsgids Wim Maertens neemt je mee naar Montpellier, een heerlijke ongekunstelde studentenstad en Anya Niewierra laat zien hoe mooi de Roussillon is, een boeiend Catalaans hoekje van Frankrijk. Ook een reportage over de Colombey-les-deux-Églises waar de herinnering aan Charles De Gaulle voor altijd levend wordt gehouden, een uitgebreide tussenstop tussen de wijngaarden van de Côte de Nuits en een uit de hand gelopen hobby in Bretagne: een Bretons Madurodam. Natuurlijk ook weer een uitgebreide agenda die je verleidt om weer van alles in Frankrijk te gaan ontdekken. Zodra dat kan.


Maison en France: Verhuren in 2020 en 2021
Daarover gaat het vooral in de wintereditie van Maison en France. Verhuurders hebben geen gemakkelijk jaar achter de rug. Vijf eigenaren van een chambres d’hôtes in verschillende delen van Frankrijk vertellen erover. Folkert Trouw, verhuurder in de Provence, zet uiteen hoe de inrichting van je huis het verschil maakt tussen een hoge en lage bezettingsgraad. Interessant is ook het artikel over seizoensverhuur.

Maar ook gaat het over de gekte op de woningmarkt in Corona-tijden: Rob Brink, makelaar in de Var zat er middenin en schrijft erover. We kijken even binnen in een designvilla in de Luberon, en uitgebreid gaat het ook over de Bourgogne met o.a. een bezoek aan Chateau de Digoine. Natuurlijk ook veel actueel nieuws voor eigenaren en kopers zoals de nieuwe vrijstellingen in de Franse schenkbelasting of hoe je bezwaar maakt tegen teveel plus value-belasting. Het kan nog tot 31 december!

De En Route en Maison winteredities zijn verkrijgbaar in de winkel (Nederland en Vlaanderen) of op de websites van beide websites.

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Bédoin, de Vendée du Midi

‘Na de Franse Revolutie in 1789 bleef Bédoin een centrum van conservatief verzet en kreeg het de bijnaam ‘Vendée du Midi’, verwijzend naar de erg bloederige opstanden in de West-Franse

Verder lezen
Ontdek

Onze partners