À la hauteur: de beste rooftops van Marseille

Wanneer je door Marseille heen loopt valt er genoeg te ontdekken, maar wanneer je de stad eens vanuit een ander perspectief wilt zien, kun je dat vanaf een van de mooie rooftops doen die de stad rijk is. Het uitzicht vanaf deze bijzondere dakterrassen is het meer dan waard. Om een beter idee te krijgen van waar je nou zo’n mooi uitzicht kunt ervaren hebben wij een aantal mooie plekken voor je op een rijtje gezet. Want wie wil er nu niet genieten van een apéro à la hauteur?


Rowing Club Restaurant

Een kleurrijk terras met een mooi uitzicht over de Oude Haven. Dat is wat je het op het dak van de roeivereniging van Marseille kunt vinden. Het is zowel een restaurant als café. Overdag zijn het de verschillende kleuren van het beschilderde hout op het terras die een charmerende sfeer geven en wanneer de zonder ondergegaan is, is het de sfeervolle verlichting die dit doet. De hele dag kun je dus van dit mooie dakterras genieten.


La Friche la Belle de Mai

Als je op zoek bent naar een groot dakterras om je tijd door te brengen, dan is La Friche la Belle de Mai dé plek waar je heen wilt. Het dak van de voormalige tabaksfabriek is met een oppervlakte van 8000 vierkante meter zeker niet klein. Je zou er zelfs voor kunnen kiezen om een wandeling over het dak te maken. En dan heb je daarbij ook nog eens een mooi uitzicht over de stad! Op dit dakterras worden verschillende culturele en kunstevenementen georganiseerd, waaronder bijvoorbeeld een openluchtbioscoop met een groot scherm.


Bistrot Plage

Gelegen direct naast het water van de zee, kun je bij het dakterras van Bistrot Plage zo goed mogelijk genieten van de kust. Terwijl je het zoute zeewater ruikt en het kabbelen van de golven hoort, kun je bij dit restaurant genieten van een lekkere maaltijd. Ook heb je een uitzicht op de Frioul eilanden en het kasteel Château d’If wat zich daar bevindt.  Bar Le Capian

Een prachtig uitzicht over Marseille vanaf een dakterras met een afscheiding van stenen pilaren dat je doet denken aan die van een oud paleis; dat is Bar le Capian. Het bevindt zich op het dak van het Intercontinental Hotel Dieu. Je vindt hier comfortabele lounge stoelen, vanwaar je kunt genieten van een uitzicht over de Oude Haven en de Notre-Dame de la Garde. Bij deze bar vind je meer dan 50 geweldige cocktails en 200 verschillende sterke drankjes.

R2

Vanaf de grote rooftopbar R2 heb je een prachtig uitzicht over de zee. Het ligt bij de haven van Marseille boven op het Les Terrasses du Port winkelcentrum. Je kunt hier genieten van een erg mooi 360 graden uitzicht. Dit is een echte zomer hotspot, want er zijn verschillende bekende artiesten en dj’s die hier optreden. Hier vind je dan ook regelmatig een feestsfeer.

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Ontdek

Onze partners