Alegria van Cindy en Dieter in Aups

Op zoek naar rust in een stijlvolle omgeving? Zoek niet verder: bij Alegria van Cindy en Dieter Ruys in Aups vind je wat je zoekt. Dieter en Cindy vertrokken in 2003 als jonge dertigers naar Zuid- Frankrijk. Zeventien jaar later is hun inspirerend levensproject, Alegria, uitgegroeid tot een unieke onderneming die een maison d’hôtes en een trendy boetiek omvat. Ook kun je bij hen terecht voor kleinschalige bedrijfs- en groepsevenementen.


Een bijzondere visie

‘Toen wij besloten het roer om te gooien waren televisieprogramma’s zoals ‘Ik vertrek’ nog niet populair. Wij waren eigenlijk buitenbeentjes toen we op jonge leeftijd Frankrijk boven een carrière verkozen.’ De twee zijn een dynamisch duo te noemen. Niet alleen ondernemen ze samen met veel plezier, maar ze werken ook hard aan hun eigen visie. Zo zegt Dieter over zijn vrouw:

‘Cindy is creatief en heeft oog voor kunst en design, dat merk je aan alles als je in Alegria verblijft. In elke deco suite hangt wel een hedendaags schilderij van haar. Ze geeft hiermee persoonlijkheid aan alle ruimtes. Met kleuren, decoratie en aandacht voor details zoekt ze steeds naar harmonie.’


Corporate destination

Maar Alegria is meer dan en maison d’hôtes. Sinds het begin organiseren de twee namelijk ook bijzondere privé-events voor vriendengroepen en families. De laatste jaren zijn de kleinschalige bedrijfsevents van Alegria Corporate een heus succesnummer. Dat kan gaan van pick-up en drop-off aan de luchthaven van Nice of Marseille, tot fijn en creatief tafelen in Alegria of heerlijk genieten in lokale restaurants. Zakelijke events zoals coaching sessies en leadership meetings geven een nieuwe dimensie aan Alegria en sluiten perfect aan bij onze andere activiteiten.


Tips van locals

Na zeventien jaar kennen Cindy en Dieter Aups natuurlijk op hun duimpje. Ze zijn bekende gezichten in het dorp en geven hun gasten dan ook graag tips over de omgeving, de restaurants en leuke barretjes. Met stip op één staat restaurant Le Saint-Marc van de eigenzinnige chef Alexandre. Maar ook bierbrouwerij La Tuf in Cotignac is favoriet.


Het inspirerende verhaal van Dieter en Cindy staat in de nazomereditie van Côte & Provence, nu in de winkel. Vind hier een verkooppunt bij jou in de buurt of neem een abonnement en mis geen enkele editie van Côte & Provence meer. Zin om bij Cindy & Dieter de verblijven? Bezoek dan ook snel nl.maisonalegria.com.

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Les Joutes – Sanary-sur-Mer

Iedere zomer barst het langs de Zuid Franse Côte en Provence van de zomeractiviteiten vol van lokale tradities. Mijn lieve Franse collega Mathilde vertelde mij laatst over haar fijne herinneringen

Verder lezen
Ontdek

Onze partners