Lac de Sainte Croix ontdekken

Een meer met een turquoise kleur waar je bijna alleen maar van kunt dromen, gelegen tussen hoge rotsen. In de Alpes-de-Haute-Provence vind je Lac de Sainte Croix en rondom dit droommeer zijn ook verschillende leuke activiteiten te beleven die je niet wilt missen. Wij zetten er een aantal voor je op een rijtje.


Het meer op gaan

Bij het meer zijn verschillende ‘bases nautiques’, oftewel watersportcentra te vinden. Zo is er Base Nautique de l’Etoile, gelegen dicht bij de kloof Gorges du Verdon. Je vindt hier een grote collectie waterfietsen, kano’s, kajaks en elektrische boten. Het meest ideale moment van de dag om hier heen te gaan is in de ochtend. De eerste zonnestralen verlichten dan de toppen van de kliffen. En dat in combinatie met de kalmte van het water geeft een fijne manier om de dag te beginnen en zoveel mogelijk te kunnen genieten van de rustgevende plek. Maar natuurlijk is het ook mogelijk om op een ander moment van de dag hier te genieten.

Een andere ‘base nautique’ is La Cadeno. Ook dit watersportcentrum verhuurt verschillende dingen, waaronder kano’s, kajaks, waterfietsen maar ook paddleboards. Hierdoor kun je dus zelfs op het meer surfen.


Leren zeilen

Bij het bedrijf ‘Association Voile et Nautisme 04’, wat bij het dorp Sainte-Croix du Verdon ligt, kun je zeillessen volgen. Naast dat ze hier ook verschillende dingen verhuren, zoals de eerder genoemd watersportcentra ook doen, hebben ze hier ook een speciale kinderactiviteit. Voor kinderen van 5 tot 17 jaar is er een workshop genaamd ‘kleine piraten’. De kinderen maken dan op een leuke manier kennis met verschillende wateractiviteiten. Dit vindt iedere woensdag en zaterdag plaats.


Wandelen

Om te genieten van het meer hoef je natuurlijk niet per se het water op of in. Het meer is groot en je kunt er ook mooi langs wandelen. Kijk bijvoorbeeld hier voor wel 17 verschillende routes die je rondom het meer kunt vinden.


Cultuur in omliggende dorpjes

In de buurt van het meer liggen verschillende dorpjes. Hier kun je wat meer de schaduw opzoeken in het warme weer. Er zijn schaduwrijke steegjes en museums met airconditioning. En tegelijk kun je er natuurlijk ook goed wat cultuur snuiven. Aan de rand van het meer vind je de dorpjes Sainte-Croix du Verdon, Les Salles sur Verdon en Bauduen. Dan is er ook nog een dorpje wat iets verder ligt, Aiguines, maar hiervandaan heb je wel een prachtig uitzicht over het meer. Dat is dus ook zeker wel een bezoekje waard. Een absolute aanrader en favoriet van de redactie is en blijft natuurlijk Moustiers-Sainte-Marie, waar je in de nazomer kunt genieten van de authentieke Provençaalse sfeer zonder al teveel toeristen om je heen!

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Les Joutes – Sanary-sur-Mer

Iedere zomer barst het langs de Zuid Franse Côte en Provence van de zomeractiviteiten vol van lokale tradities. Mijn lieve Franse collega Mathilde vertelde mij laatst over haar fijne herinneringen

Verder lezen
Ontdek

Onze partners