Ontdek het achterland van Nice à vapeur

Ten noorden van Nice rijdt een wel heel bijzondere trein: Le Train des Pignes à Vapeur.  De treinrit duurt 1 uur en 10 minuten en is speciaal voor toeristen, maar ook Fransen zijn dol op deze bijzondere ervaring in het arrière-pays van Nice. De trein doorkruist het achterland van Nice en start in Puget-Théniers. De ‘normale’ Train des Pignes neemt je natuurlijk mee op pad richting Dignes, maar als je zin hebt in een reis terug in de tijd, kies dan voor de stoomlocomotief!


De stoomlocomotief

Nog tot 5 november kunnen er iedere zondag 350 mensen met deze stoomlocomotief worden vervoerd van Puget-Théniers (gelegen in Alpes-Maritimes) naar Annot (gelegen in Alpes de Haute-Provence). De trein bestaat uit zes verschillende wagons en daarnaast is de stoomlocomotief een bijzondere; hij is namelijk geclassificeerd als een historisch monument. Doordat de trein maar 20 kilometer per uur rijdt kun je zo goed en lang mogelijk genieten van de landschappen waar je doorheen reist.


Fototentoonstelling

Tijdens de treinrit zijn het niet alleen mooie landschappen die je tegenkomt. Langs de gehele route vindt namelijk ook nog een fototentoonstelling plaats. Deze zijn op groot formaat vertoond op verschillende symbolische gebouwen.


Groei in populariteit

De stoomlocomotief heeft de afgelopen tijd in Frankrijk meer populariteit gekregen door verschillende tv-rapportages. Ook is de trein in de Lonely Planet gekomen. Een vrijwilliger die voor de trein werkt heeft laten weten dat de trein nu zelfs bijna iedere zondag wel vol zit door de groeiende populariteit. Dat deze trein een geslaagde attractie is laat dit dan ook wel goed zien. Wil je zelf ook een ritje met de stoomlocomotief proberen? Voor een retourticket voor de volledige route betaal je als volwassene 22 euro en voor kinderen tussen de 4 en 11 jaar kost het 18 euro. Er zijn ook nog mogelijkheden om alleen voor een enkele reis of voor een reis naar een eerdere stop een goedkoper ticket te kopen. Voor meer informatie over de tarieven kun je hier kijken: https://www.traindespignes.fr/horaires-et-tarifs/

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Ontdek

Onze partners