Een verrassend luchtje in Cagnes-sur-Mer

De brede en drie kilometer lange boulevard van Cagnes-sur-Mer is sinds de renovatie een ware trekpleister geworden voor zowel inwoners uit de regio als voor vele toeristen. Dankzij o.a. restaurants die het hele jaar door geopend zijn, een gratis bronwater voorziening voor wandelaars en een aparte groen gekleurde fietsroute die je tot ver in de haven van Nice brengt. 

Er zijn overigens wel snelheidsbeperkingen aan de fietsroute; je mag hier niet harder dan 10 kilometer per uur fietsen om het familiale karakter van de boulevard niet in gevaar te brengen. Veel ouders leren hun kroost hier fietsen en dat resulteert in rennende vaders die hun zwalkende peuter met wat bijsturing in het gareel proberen te houden.


Familie dorp

Cagnes sur Mer profileert zich duidelijk als een familiedorp met ondermeer de ‘Dimanche Malins’; speciale autovrije zondagen waar kinderen de baas zijn met hun fietsje of step en over de hele boulevard kleurige springkussens staan opgesteld.

Een familie omgeving dus met maar 1 minpuntje: een vreemde lucht die ineens in uw neus kruipt ter hoogte van het laatste restaurant richting de Hippodrome. De bewoners van de flats zijn er vast aan gewend maar wie niet is voorbereid, valt bijna flauw. 


Lelietjes van Dalen

De oorzaak van de stank is de oude waterzuiveringsinstallatie die zich aan de overkant van de weg bevindt. Dit was de allereerste waterzuiveringsinstallatie voor de gehele Alpes Maritimes. Er is sindsdien veel veranderd en daarom wordt er momenteel hard gewerkt aan de ontmanteling van deze verouderde installatie. In plaats van stinkende waterbassins komt op deze plek een wandelparkje met heerlijk geurende bloemetjes. Het leven is Cagnes-sur-Mer wordt er alleen maar beter op.

De nieuwe waterzuiveringsinstallatie is eind 2019 in werking gesteld en bevindt zich tussen de A8 en de spoorlijn voorbij de Hippodrome. Op de boulevard van Cagnes-sur-Mer ruik je voortaan alleen nog maar de zee. Of een gegrilde biefstuk.

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Ontdek

Onze partners