Even voorstellen: eigenaren van Villa Bellevue in Vallauris

In de recente wintereditie van Côte & Provence stelden we diverse eigenaren van een vakantiehuis in de Provence voor, zoals Jessica en Parwaez, trotse eigenaren van Villa Bellevue in Vallauris (Alpes-Maritimes):

‘Als liefhebbers van kunst, natuur en lekker eten wisten we dat we hier aan de Côte d’Azur een langgekoesterde droom in vervulling wilden laten gaan. Onze voorwaarden: dichtbij het vliegveld en goed bereikbaar met de trein en dat is gelukt. Na een lange zoektocht stuitten we op dit prachtige huis met een adembenemend uitzicht. Uitkijken over Golfe-Juan met verderop de Îles de Lérins, Antibes en de Baie des Milliardaires, wie wil dat nu niet? 

Onze villa ligt in Vallauris, de plaats waar Pablo Picasso trouwde, zijn gezin stichtte en vele jaren woonde. Veel belangrijke kunstenaars hebben in dit gebied gewoond. Zo ligt het graf van Chagall bijvoorbeeld op een kwartiertje rijden. Ook zijn er veel belangrijke musea in de omgeving, talloze galeries en hier ben je natuurlijk omringd door het prachtige landschap dat zoveel kunstenaars heeft geïnspireerd.

Toen we het huis voor het eerst zagen, waren we vooral onder de indruk van de duidelijk herkenbare, nobele Franse stijl van het huis met de glas-in-loodramen, de gebogen deuren en de kunstig bewerkte smeedijzeren balustrades die het hele huis omlijsten. In het huis vind je alle luxe die je nodig hebt en alle kamers hebben een ander design én een ander uitzicht. Vanaf de terrassen van ons huis heb je een ongeëvenaard weids uitzicht dat gasten adembenemend noemen. Vooral het kleurenspel van de zonsopgang en zonsondergang lijkt wel surrealistisch.

Vanuit onze villa is Golfe-Juan het ideale startpunt om de regio te verkennen. In minder dan een uur ben je in Italië en binnen anderhalf uur zit je in Saint-Tropez. Favoriete plekken in de buurt van zijn absoluut de Beach Club van het Ritz Carlton en Vilebrequin Plage in Cannes en ook vind je ons geregeld bij Le Repère in Mandelieu. Even eropuit? Dan springen we in de auto om de prachtige rit langs de kustweg naar Fréjus te rijden; la Corniche d’Or de l’Estérel. De rode rotsen, geweldige uitzichten én veel plekken om even te stoppen om te lunchen of een glas wijn te drinken, heerlijk!’


Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Ontdek

Onze partners