Futuristisch: le Cineum in Cannes

Ontdek het Cineum in Cannes, geopend tijdens het Filmfestival, maar here to stay! Ter gelegenheid van het filmfestival van Cannes opende het futuristische Cineum zijn deuren voor festivalgangers. Dit interessante architectonische hoogstandje vind je in de wijk La Bocca en is vanaf deze zomer als bioscoop geopend, maar het is eigenlijk veel meer dan dat.


Architect Rudy Ricciotti

Ruw beton, gigantische hightech schermen en stoelen comfortabeler dan wolken. En binnenkort komen er zelfs restaurants, een virtual reality-centrum en een speelhal. De bijzondere gevel va het Cineum valt op in het landschap van Cannes. Ontdek dit bijzondere gebouw, dat bedoeld is als een echte plaats van cultureel leven. Architect Rudy Ricciotti was verantwoordelijk voor het ontwerp van het Cineum, deze befaamde architect kennen we onder andere van het Mucem in Marseille en de Pont de la République in Montpellier.


Een droom voor Cannes

“Dit is geweldig nieuws voor de filmwereld. Het is een droom die uitkomt”, aldus David Lisnard, burgemeester van Cannes. Het is ook goed nieuws voor de wijk La Bocca: “Vroeger, waar het Cineum stond, was er vervuilde grond, gasfabrieken, een niemandsland. Het district is in volle opleving”. Ook niet onbelangrijk: de popcorns zijn biologisch en gemaakt in Frankrijk 😉

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Ontdek

Onze partners