Nog altijd geen navette maritime tussen Nice en Monaco

Deze zomer zou er tussen Nice en Monaco een navette maritime komen, oftewel een zeeshuttle. Deze verbinding moet het mogelijk maken om de haven van Nice via Cap d’Ail in een half uur met Monaco te verbinden. Maar is een shuttle wel de manier om de twee steden met elkaar te verbinden? En gaat het files aan de côte ook echt oplossen?


Shuttle tegen files?

De bedoeling van deze shuttleboot is dat het een alternatief vervoersmiddel moet worden om tussen de twee plekken heen en weer te reizen om het verkeer van grootstedelijke en Monegaskische arbeiders te vergemakkelijken. Het probleem waar alleen nu tegenaan gelopen is, is dat ze nog geen serieuze operator voor dit plan hebben kunnen vinden. “Het is niet gemakkelijk om boten te vinden om de reis in 30 minuten te maken,” benoemt de burgemeester van Cap d’Ail. Volgens hem moeten er misschien nog wel 10 minuten aan de reis toegevoegd worden om rekening te houden het varen uit de haven van Nice vandaan en ook om goed rekening te kunnen houden met de weersomstandigheden. 


L’année prochaine

Nu het deze zomer niet gelukt is, zal er begin 2022 opnieuw een procedure voor een toewijzing voor de navette maritime plaatsvinden. Er wordt nu namelijk nog uitgebreider gekeken naar het dossier voor de aanbestedingsprocedure, zodat er straks niet weer geen kandidaat is om het plan uit te voeren. De burgemeester van Cap d’Ail is nog niet helemaal overtuigd of dit project de ultieme oplossing is voor de lange files, die momenteel een probleem aan het worden zijn. Hij ziet zelf meer in een metrolijn, waarbij meer mensen vervoerd zouden kunnen worden.

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Brieven aan Vincent

Hoe beleefde Vincent van Gogh zijn tijd in het psychiatrische ziekenhuis van Saint-Paul-De-Mausole? Hij bracht er een jaar schilderend, maar ook schrijvend door. In deze documentaire delen huidige patiënten van

Verder lezen

Remote aan de Côte

Remote werken, oftewel: op afstand werken, is de afgelopen jaren in rap tempo populair geworden – helemaal sinds de pandemie. Het is dubbel en dwars gebleken dat je met verschillende

Verder lezen
Ontdek

Onze partners