Mooie wandelingen in Zuid-Frankrijk

Zonder twijfel is Zuid-Frankrijk een van de mooiste plekken van de wereld. Vandaar ook dat zoveel mensen besluiten om zich hier te vestigen of hier een vakantiewoning kopen. Je hebt de meest adembenemende uitzichten allemaal in één regio. Hieronder een lijstje met een aantal mooie wandelingen aan de Cote d’Azur. 


Tour du Cap d’Antibes

Dit is een wandeling langs de kust van Cap d’Antibes, die je in onderstaande foto ziet. Gedurende het voorjaar en de zomermaanden is dit een perfecte plek als je een niet te zware wandeling zoekt. In de zomer is het een gezellige drukte, omdat deze wandeling zeer bekend en de favoriet van de locals. Het is een pittoreske wandeling en het voelt je alsof je droomt als je over de kliffen loopt met het azuurblauwe water van de Middellandse zee onder je! Cap d’Antibes is ook waar veel mensen al vroeg besloten om een villa in Zuid Frankrijk te laten bouwen of kopen en dat kun je zien. Er staan prachtige en luxueuse villas, die je misschien ook wel inspireren tot het kopen van een  vakantiehuis in Zuid Frankrijk.

Cap d’Antibes


Point de l’Aiguille

In het rustige badplaatsje Théoule-sur-Mer, vind je nog een mooie strand- en kustwandeling. Deze leidt je langs de rotsige kust van de Estérel en langs het punt dat bekend staat als de Point de l’Aiguille. Dit is ook waar je een van de verborgen stranden van Zuid-Frankrijk vindt, Plage de l’Aiguille.

Een van de vele baaien van de Estérel


Canal de la Siagne

Canal de la Siagne is een 46.7 km lang kanaal dat zich uitstrekt van de stad Cannes tot aan Saint-Cézaire-sur-Siagne, een plaatsje in de regio van Grasse. Het water is kraakhelder en het kanaal is geflankeerd door natuur. De Riviera is vooral bekend om zijn stranden, maar het Canal de la Siagne is heel anders van de andere wandelingen en is meer bosrijk en rijk aan schaduw! Dit is een perfecte plek om in de zomer te wandelen als je op zoek bent naar een plek om te baden in het helderste water! Cannes is ook een van de kalmere steden in Zuid-Frankrijk. Het is een uitstekende plek om een luxe privé villa in Zuid-Frankrijk te vinden, als dat is waar je naar op zoek bent!


Le Haut Montet

In de bergen boven Grasse ligt Le Haut Montet in de regio Caussols. Hier krijg je tijdens een wandeling een 360 graden uitzicht over de Franse Riviera, de Mercantour en de Cheiron bergketens. Op de top vind je de Radar de l’Aviation, dat nog het meeste lijkt op een enorme witte bol. In dit landschap vind je velden met orchideeën in het voorjaar en een dik pak sneeuw in de winter! Er is een parkeerplaats op de berg. Vandaar is het ongeveer een uur lopen naar de top. Dit is een heerlijke activiteit als je de stad en de kust even wilt ontvluchten.


Îles de Lérins

Île Saint-Honorat en Île Saint-Marguerite zijn twee eilanden in de zee vlak voor de kust van Cannes, die bekend zijn onder de naam van Îles de Lerins. Vanaf beide eilanden heb je schitterend vergezichten. Op Île Saint-Honorat, vind je het Forteresse de Saint-Honorat dat voorheen een klooster was, gebouwd in de 11e eeuw. Je kunt hier heerlijk een ochtend of middag wandelen. Helemaal bovenop het fort heb je een prachtig uitzicht over de Middellandse zee. Op het grotere eiland, Île Saint-Marguerite, bevindt zich het Forte Royal de L’ile Sainte-Marguerite welke zijn beroemdheid ontleent aan het feit dat het de verblijfplaats was van the man in the iron mask in de jaren 1600, l’homme au masque de fer. Deze eilanden zijn het perfecte uitstapje, zeker in de vroege zomer als nog niet teveel toeristen zijn gearriveerd.

Abbaye de Lerins, Île Saint-Honorat

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Ontdek

Onze partners