Werken aan een schonere kust in Zuid-Frankrijk

Wist je dat de Middellandse Zee een van de meest vervuilde zeeën ter wereld is? En wat als we daar nu met zijn allen eens iets aan konden doen? Drie avontuurlijke Franse jongedames, Anaëlle, Solène en Philomène, besloten een paar jaar geleden in actie te komen door de handen ineen te slaan en mensen op een ludieke manier bewust te maken van het nut van milieubescherming met Projet Azur.


Projet Azur

In 2020 begonnen ze sportieve evenementen te organiseren waarbij per kano, te voet of op de fiets langs de kustlijn afval geruimd werd. Dit werd zo’n succes dat de stichting Projet Azur het daglicht zag om van een schone kust weer realiteit te maken. In samenwerking met lokale overheden, sportclubs en milieuorganisaties werd er zo’n duizend kilometer kust schoongemaakt. Inmiddels is dit populaire project uitgebreid naar de Alpen en de Loirestreek, waar soortgelijke acties georganiseerd worden.


Sportieve acties

Ook dit jaar zet Projet Azur zich weer volop in voor dit goede doel en worden er in dit kader sportieve evenementen georganiseerd die voor iedereen toegankelijk zijn. Deze zomer zal het Projet Azur Méditerannée op 27 augustus van start gaan in Menton. De avontuurlijke tocht gaat per fiets, kano of zeilboot via Hyères, Marseille en Montpeiller naar Cerbères in de Pyrénées-Orientales, waar de finish op 22 oktober zal plaatsvinden. Het is natuurlijk niet verplicht de hele twee maanden de dames te vergezellen maar mocht je een dagje, of iets langer, mee willen doen is dit zeker mogelijk. Op de website worden de route en de verschillende data precies aangegeven en kun je je inschrijven voor deze sportieve uitdaging.

Dus als je wilt bijdragen aan schoner milieu, meer hierover te weten wilt komen én tegelijkertijd lekker buiten wilt sporten, dan is dit een evenement dat je zeker niet moet missen. Meer informatie hierover vind je op projetazur.com.

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Ontdek

Onze partners