Op de Cours Mirabeau in Aix-en-Provence (Bouches-du-Rhône) is gisternacht de vermaarde brasserie Les Deux Garçons (sinds 1792) uitgebrand. Een ‘institution’, zoals we dat hier noemen. Cézanne en Zola aten (en dronken) er destijds dagelijks, in het gastenboek kom je een ongekend aantal grote Namen tegen, kunstenaars, politici, ‘iedereen’ is wel een keertje langs geweest. Zoals in het seizoen vrijwel iedere toerist een plaatsje op het terras begeerde. De brasserie verkeerde in financiële moeilijkheden en was net verkocht aan een vastgoedinvesteerder die met chef Guillaume Sourrieu van L’Epuisette in Marseille (1 Michelinster) had afgesproken dat deze de keuken van de brasserie erbij zou gaan doen. Goed plan want de maaltijden bij Les Deux Garçons waren niet (meer) van niveau, de prijzen wel. Sourrieu geniet in Marseille een grote reputatie waar het zijn bouillabaisse betreft.

Remote aan de Côte
Remote werken, oftewel: op afstand werken, is de afgelopen jaren in rap tempo populair geworden – helemaal sinds de pandemie. Het is dubbel en dwars gebleken dat je met verschillende