adopteer een flamingo

Adopteer een flamingo in de Camargue

In de Camargue kom je voor de witte paarden, voor de zwarte stieren misschien, maar zeker ook voor de roze flamingo’s. Het gebied behoort tot de zeldzame locaties in Europa waar de roze flamingo te zien is, met name in het ornithologische park Pont de Gau, niet ver van het kustplaatsje Saintes-Maries-de-la-Mer.


Adopteer een flamingo in de Camargue

Sinds kort is het nu mogelijk om zelf een flamingo te adopteren, met een adoptieprogramma dat is opgezet door Tour du Valet, een organisatie die ter plekke de flamingo’s bestudeert. Je kunt kiezen uit verschillende flamingo’s, bijvoorbeeld Pupit. We stellen haar even voor…

Pupit


Een vrouwtje, geboren in 1999 en al 42 keer waargenomen. Op grond daarvan moet ze al meer dan 7.000 km hebben afgelegd. Popit heeft sinds haar vroege jaren een voorliefde voor avontuur. Al op zeer jonge leeftijd besloot ze naar Grosseto in Toscane te verhuizen.

Maar hoewel ze een paar jaar haar kamp heeft opgezet in Italië, is Popit toch erg gehecht gebleven aan haar geboorteplaats, de Camargue, waar ze regelmatig naartoe reist.

Onlangs ontdekte ze haar passie voor de Mediterrane eilanden en maakte een paar uitstapjes naar Corsica en Sardinië.


Er zijn verschillende mogelijkheden om een flamingo of een flamingo-familie te adopteren. Ook voor bedrijven zijn er interessante programma’s. Kosten zijn heel redelijk, vanaf € 25.

Praktisch

Zelf dit jaar de flamingo’s spotten? Bezoek dan Pont de Gau voor een wandeling of rondleiding.

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Ontdek

Onze partners