Hier vind je de lekkerste pain au chocolat van Frankrijk!

Een van de Franse lekkernijen waar de meesten wel van kunnen genieten is de ‘pain au chocolat’, ook wel bekend als chocolatine of chocoladebroodje. Wanneer je in de buurt van Marseille bent heb je volgens de Parijse Tik Tokker Ali Zaié en het Franse nieuwsplatform Le Bonbon in deze stad de kans om het lekkerste chocoladebroodje van Frankrijk te proeven.


Tik Tok

Het begon allemaal met een Tik Tok video van de Parijse Ali Zaié die in zijn video aangaf het lekkerste chocoladebroodje van Frankrijk te hebben gevonden in Marseille. Vervolgens ging de redactie van het Franse mediaplatform Le Bonbon ditzelfde broodje ook proberen om te kijken of de Tik Tokker gelijk had. En dat gelijk gaven zij hem. Waar je moet zijn voor dit chocoladebroodje? De felgele ‘Pain Pan’ bakkerij.


Bakkerij Pain Pan

In Marseille vind je sinds 2019 de bakkerij ‘Pain Pan’. In 2019 is deze bakkerij, herkenbaar aan haar felgele kleur, opgericht door twee vrienden. Ze bieden verschillende producten aan, waaronder zowel brood als gebak. Daarnaast is het meeste wat zij maken biologisch en/of vegan en/of glutenvrij. De bakkerij doet het zo goed dat ze in 2020 nog een tweede vestiging hebben geopend en een kiosk hebben overgenomen. En zelf bij een bioscoop (in Endoume) kun je de broodjes van Pain Pan vinden.


Het chocoladebroodje

Het unieke chocoladebroodje van deze bakkerij is bedacht door de banketbakker Nathan. Het geheim achter de heerlijke smaak van het broodje is het gebruik van goede kwaliteitsproducten, zoals Italiaans meel, biologische boter en pure Valrhonna-chocolade. Om dit broodje zelf te kunnen proeven moet je er echter wel vroeg bij zijn. Iedere dinsdag tot en met zondag kun je tussen 7 uur en 11 uur ‘s morgens bij de bakkerij terecht om deze pain au chocolat te proeven. Maar het proeven van dit lekkere chocoladebroodje is het vroege opstaan natuurlijk helemaal waard.

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Ontdek

Onze partners