Nieuwe regels voor bezoeken Nationaal Park Calanques

Het uitgestrekte mooie nationaal park Calanques bij Marseille is nu nog makkelijk om te bezoeken. Toch gaat daar volgend jaar verandering in komen. Door de populariteit van het gebied en de enorme groei in bezoekers komt de natuur er namelijk enorm in gevaar. Daardoor zullen er volgende zomer wat dingen veranderen voor bezoekers. Een van die dingen is bijvoorbeeld het inplannen van een bezoek aan een van de beroemde calanques, zoals de Calanque de Sugiton.


De schoonheid van het nationale park

Hoge witte rotsen met ertussen groeiend groen, en onderaan de rotsen inhammen met kleine strandjes. Met een uitzicht op het prachtige blauwe water wat op sommige plekken zelfs een turquoise kleur heeft. Dat is hoe je de 20 kilometer lange Massif des Calanques, een nationaal park gelegen tussen Cassis en Marseille, kunt omschrijven. Het is een prachtig gebied. En dat is iets waar vooral sinds de komst van social media en het tijdperk van online foto’s delen steeds meer mensen zijn achter gekomen. Het wordt er namelijk steeds drukker. En om ervoor te zorgen dat de natuur in het nationale park goed behouden wordt, komen er verschillende nieuwe maatregelen om daarmee te helpen.


Nieuwe regels

Deze zomer is er al een verbod op met je boot in het natuurgebied gaan liggen. Vanaf de zee is de toegang tot het gebied dus al beperkter geworden. En volgend jaar worden er voor de toegang vanaf het vaste land dus ook meer beperkingen ingevoerd. Agenten en functionarissen van het Calanques Nationaal Park hebben gezegd dat er volgende zomer een nieuwe ‘zomerbeschermingsvoorziening’ wordt ingevoerd. Een van de punten hiervan is dat je voor de Calanque de Sugiton een bezoekersvergunning nodig hebt. Met momenteel zo’n 2000 bezoekers per dag op het kleine strandje met het turquoise water is er amper genoeg ruimte. Hierdoor kan de omringende begroeiing worden betrapt. Dat wil het park nu tegengaan. De vergunning is gratis en kan aangevraagd worden tot 4 weken voor het bezoek.   

Voor meer informatie kun je een kijkje nemen op: http://www.calanques-parcnational.fr/en

Deel deze post

Ontdek

Verder lezen

Les Joutes – Sanary-sur-Mer

Iedere zomer barst het langs de Zuid Franse Côte en Provence van de zomeractiviteiten vol van lokale tradities. Mijn lieve Franse collega Mathilde vertelde mij laatst over haar fijne herinneringen

Verder lezen
Ontdek

Onze partners